5
Mayıs
2024
Pazar
ÇANAKKALE

Dünya Çevre Günü etkinlikleri

Çanakkale’de 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında kordon boyunda gerçekleştirilen etkinlikte dalgıçlar deniz temizliği yaptı. Gerçekleştirilen dalışta deniz içinden çok sayıda bira şişesi ile otomobil lastikleri ve çaydanlıklar çıktı. 

Çanakkale’de Belediyesi ile merkezi İstanbul’da bulunan Sualtı Temizlik ve Bilinçlendirme Hareketi Derneği üyelerinin ortaklaşa gerçekleştirdiği “Konuşan Balık, Deniz ve Çocuk Şenliği” kordon boyunda yapıldı. Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı İsmet Güneşhan’la birlikte Sualtı Temizlik ve Bilinçlendirme Hareketi Derneği üyeleri ve öğrencilerin katıldığı etkinlikte yat limanı civarında dalış yapan ekipler denizden onlarca bira şişesi ile otomobil lastikleri ve çaydanlıklar çıkardı. 

Öğrencilerin de meraklı gözlerle seyrettiği etkinlikte deniz dibindeki atıklar sahilde bir araya toplanarak sergilendi. Denizlerin bilinçsiz kişiler tarafnıdan kirletildiğini belirten Sualtı Temizlik ve Bilinçlendirme Hareketi Derneği üyesi Emrah Hamşioğlu, “Çanakkale Belediyesi ile ortaklaşa düzenlediğimiz bu etkinlikte denize dalış yaparak kirliği göz önüne sermek istedik. Yapılan çalışmada ise deniz içinden çok sayıda bira şişesi, otomobil lastikleri, çaydanlıklar, mont ve fare kapanları çıktı. Çevremizi temiz tutmak için atık maddeleri mutlaka belirlenen yerlere atmamız şart” dedi. 

Denizden çıkarılarak sahile konulan atık maddeler bir süre burada sergilendirten sonra belediye ekipleri tarafından alınarak şehir çöplüğüne götürülecek.

.
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2008 Perşembe 14:08:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?