30
Nisan
2024
Salı
ÇANAKKALE

Dünya üniversiteler kongresi başlıyor

DÜNYA ÜNİVERSİTELER KONGRESİ BAŞLIYOR

Çanakkale'de Onsekiz Mart Üniversitesi'nin (ÇOMÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirilecek "Küresel sorunlar çerçevesinde üniversitelerin yeni hedef ve görevleri neler olmalıdır" konulu Dünya Üniversiteler Kongresi 20 Ekim Çarşamba günü başlıyor.

Dünya genelinde 250 üniversiteden 2 bin konuğun katılacağı kongrenin Türkiye'de ve dünyada ilk kez düzenleneceğini belirten ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Akdemir, "250 dünya üniversitesinden ve ülkemizdeki çeşitli üniversitelerden 2 bine yakın katılımcı, bu kongrede olacak. Üniversite kavramının sorgulanacağı kongrede; küresel göç sorunlarının çözümü, gelir dağılımındaki eşitsizler, sağlık hizmetlerindeki adaletsizlikler, eğitim fırsatlarındaki eşitsizlikler, çevre kirliliğine karşı çözüm önerileri,

bölgesel çatışmaların önlenmesi, dünya barışının güvence altına alınması, kültürel mirasın korunması, hızlı nüfus artışına kalıcı çözümler getirilmesi, yerel ve uluslararası gelişimde sivil toplum örgütlerinin rolü gibi pek çok konu masaya yatırılacak. Dünya Üniversiteler Kongresi'ni Turizm Bakanlığı ortaklığında yapıyoruz. Kongremizde ele alınacak bildiriler kitapçık haline getirildi. Bu kitapları devletin tüm yöneticilerine, bakanlıklara, başbakanlığa göndereceğiz. Bunlar birer kaynak kitap haline

gelecek. Bu kongre Çanakkale'nin turizmine de büyük katkı sağlamış durumda. 20-24 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek kongre sebebiyle oteller tamamen doldu. Kongreye Türkiye ve dünyadan çok önemli kişiler de katılacak. Maliyeti oldukça fazla olan kongreye yaptığımızı harcama ise sıfır lira oldu. Sponsorlarımız ve üniversite olarak kurumlarla ikili ilişkilerimizin çok iyi olması sebebiyle bu kongrenin maliyetini sıfıra indirdik" dedi.

ÇOMÜ'de 20 Ekim Çarşamba günü sabah 08.50'de Troia Kültür Merkezi'ndeki açılış konuşmaları ile başlayacak kongreye dünya genelinden çok sayıda önemli koniğunu yanı sıra bakanlar ve YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'ın da katılması bekleniyor. Kongre 24 Ekim Pazar günü sonuç bildirgesinin açıklanması ile sona erecek.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2010 Salı 09:42:04
Güncelleme :19 Ekim 2010 Salı 20:34:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?