30
Nisan
2024
Salı
ÇANAKKALE

Eceabat’ta domates festivali

Çanakkale’nin Eceabat ilçesinde bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Geleneksel Domates Festivali” büyük ilgi gördü.

Eceabat’ta iskele meydanında başlayan festival etkinlikleri gece boyunca da devam etti. Eceabat Olimpik Spor Kulübü, Keşan Rumeli Gençlik Spor Kulübü, Ezine Spor Kulübü, Çan Spor Kulübü ile Melis Spor Kulübü’ne ait kayıtlı 60 sporcunun katıldığı Taekwondo turnuvasının da yapıldığı festival etkinlikleri kapsamında “En İyi Domates” ve “En Hızlı Domates Yeme” yarışmaları ise Eceabatlıların eğlenceli dakikalar geçirmesine neden oldu.

Eceabat Belediye Başkanı Kemal Dokuz’un “Çanakkale Geçilmez, Bu Domates Seçilmez” sloganı ile başlattığı ve 5 yarışmacıdan oluşan “En Hızlı Domates Yeme” yarışmasına katılan Murat Aydın, Metin Kısmet, Buket Çetin, Resmigül Badem ile Emel Balcı birbirleriyle kıyasıya yarıştı. Domates yemedeki çabukluğunu tescilleyen Metin Kısmet birinci olurken, Resmigül Badem ikinci, Murat Aydın ise üçüncü oldu. Yarışma sonunda büyük alkış toplayan Metin Kısmet’e çeyrek altını Belediye Başkanı Kemal Dokuz verirken, ikinci ve üçüncü yarışmacılar ise ödül olarak kazandıkları ve kendilerinin seçtikleri birer kasa domatesleri kucaklayarak alkışlar arasında sahneden ayrıldı.

Festivalde bir konuşma yapan Belediye Başkanı Kemal Dokuz, geleneksel hale gelen etkinliğin önemine değinerek, festivalin gelecek yıllarda daha da gelişerek devam edeceğini söyledi. Kemal Dokuz, etkinlikte Ankara Eğitim Daire Başkanlığı Şube Müdürlüğüne atanan Eceabat Kaymakamı Muhterem İnce’ye de görevi boyunca verdiği hizmetlerden dolayı teşekkürlerini ifade ederek plaket verdi.

Duygulu anların yaşandığı konuşmaların ardından söz alan Eceabat Kaymakamı Muhterem İnce ise görev süresi boyunca Eceabat’a elinden geldiğince hizmet etmeye gayret gösterdiğini belirterek, “Çünkü sizler her zaman en iyisine layıksınız. Amacımız suyu olmadığı için akmayan tulumbaya su vererek akmasını sağlamaktı. Bizde bunu yaptık. Siz Eceabatlıların da bu konuda desteği çok önemliydi. Şimdi tulumba akmaya başladı. Tabii ki bu çalışmalarda Milletvekillerimizin de büyük desteğini gördük. Sizlerden ayrılmak çok üzücü. Ancak gönlüm her zaman burada sizlerle olacak. Eceabat’ın işlerini Ankara’dan takip etmiş olacağım. Herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Hepinizin festivali kutlu olsun, Allahaısmarladık” dedi.

Konuşmaların ve teşekkür plaketlerinin verilmesinin ardından sunuculuğunu Necmettin Akben’in yaptığı Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü sanatçıları ile dans topluluğu sahne aldı. Artvin, Silifke, Silivri, Trabzon yörelerinin oyunları izleyiciler tarafından ilgi ile izlenirken, Türk Halk Müziği solistleri Zafer Albayrak, Ekin Uluğ, Taner Can birbirinden güzel türkülerle geceye renk kattı. Solistlere hep bir ağızdan eşlik eden konuklar zaman zaman piste koşarak oyunlarıyla eşlik edip gönüllerince eğlendiler.

Yoğun katılım ve coşkuyla kutlanan geleneksel Eceabat “4.Domates Festivali” havai fişek gösterisi ile gökyüzünü renkli ışıklarla süslerken, programın sonunda Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdür Yardımcısı Cihan Varlık’a, sunucu Necmettin Akben ve sanatçılara birer buket çiçek ile plaket verildi.

 

iha
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2009 Pazartesi 14:54:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?