3
Mayıs
2024
Cuma
ÇANAKKALE

Ecevit,Gelibolu'da şiiriyle yaşıyor

Önceki gün hayatını kaybeden eski Başbakanlardan Bülent Ecevit'in yazdığı "Bir Savaş Ardı Destanı" adlı şiiri, Gelibolu Yarımadası'ndaki Kabatepe Müzesiyle bütünleşti.

Ecevit'in 1988 yılında kaleme aldığı "Bir Savaş Ardı Destanı" adlı şiiri, o dönemde Gelibolu Tarihi Milli Parkı içinde bulunan Kabatepe Savaş Müzesinin girişindeki Simge Anıtı'nın bulunduğu granit panolara, serigrafi baskı olarak Türkçe ve İngilizce yazıldı. Şiir anıtın açılışı ise dönemin Orman Bakanı Nami Çağan tarafından yapıldı.

Ayrıca, Milli Parklar ve Av Yaban Hayatı Genel Müdürlüğünce 33 Milli Parkın tanıtımı için hazırlanan CD'de de Ecevit'in şiiri, kendi sesinden verildi.

Türk siyaset tarihine, siyasetçi, devlet adamı kimliğinin yanı sıra yazdığı şiirlerle damgasını vuran, yakın tarihin önemli isimlerinden Bülent Ecevit'in Çanakkale Savaşları'nı konu alan şiiri, her dönem Gelibolu Yarımadası'nı ziyaret eden binlerce yerli ve yabancı turist tarafından da ilgiyle okunuyor.

Kabatepe Müzesine girişte ziyaretçilerin ilk olarak karşılaştıkları duygu yüklü şiir, dünya tarihinin en önemli savaşlarından biri olan Çanakkale Savaşları'nı şairane bir gözle anlatıyor.
A.A
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2006 Salı 11:55:35
Güncelleme :7 Kasım 2006 Salı 11:58:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?