30
Nisan
2024
Salı
ÇANAKKALE

Eczanelere şok baskın!

Çanakkale'de sabah saatlerinde eczanelere ve doktorlara yönelik operasyon düzenlendi.

Edinilen bilgiye göre, gelen ihbarlar doğrultusunda sabah saatlerinde il merkezinde 3 eczaneye operasyon düzenleyen Çanakkale Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, savcılıktan alınan kararla eczanelerde arama yaptı.

Yaklaşık 4 saat süren arama sonunda eczanelerdeki çok sayıda evraka el koyan emniyet birimleri eczacılarla birlikte bazı doktorlar ve reprezantlar ile ecza deposu yetkililerinin bulunduğu 40 kişiyi gözaltına aldı. Yetkililer, operasyonla ilgili açıklama yapmazken eczanelerdeki aramaların devam edeceği bildirildi. 

Eczane sahipleri ile çalışanları tek tek gözaltına alan ekipler daha sonra bir eczane de daha aramada yaptı. Çanakkale Devlet Hastanesi ile bir sağlık ocağında görev yapan 4 doktorun yanısıra reprezantlar ile ecza deposu yetkililerinin bulunduğu 40 kişiyi gözaltına alın ekipler şahısların ifadeleri almaya başladı.

Eczanelerde yapılan aramalarda ise çok sayıda ilaç kupürü ile reçeteye el konulurken, eczanelerde çeşitli kişilere ait çok sağlık karnesini tespit eden ekipler bunları tutanakla belirledi. "Örgütlü halde nitelikli dolandırıcılık" suçundan gözaltına alınan 40 kişinin ifadelerinin alınmaya devam edildiği öğrenildi.
Bu arada müvekkilleri ile görüşmek isteyen avukatlara ise emniyet birimleri ilk gün izin vermedi. Avukatların yarın sabah müvekkilleri ile görüşebilecekleri öğrenildi.
Olayla ilgili tahkikat çok yönlü olarak sürdürülüyor. 

 

iha
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2009 Pazar 13:36:13
Güncelleme :19 Nisan 2009 Pazar 17:36:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?