3
Mayıs
2024
Cuma
ÇANAKKALE

Engelli öğrencilerden yıl sonu sergisi

Çanakkale'de engelli öğrenciler sergi açtı. 

Engellilerin eğitim gördüğü Anafartalar İlköğretim Okulu özel alt sınıfının Morrabin Parkı'nda açtığı yıl sonu sergisine katılan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, burada çocukların büyük ilgisiyle karşılaştı. 

Öğrencilerin yıl boyunca yaptıkları çalışmaları inceleyen Gökhan, özel kalem müdiresine bir kolye alarak engellilere maddi katkıda bulundu. 

Gökhan, herkesin birer engelli adayı olduğunu belirterek, "Bizler belediye olarak her zaman engellerin yanında olmaya gayret gösterdik. 

Bundan sonra da engellerimizin yanında olacağız. Şu an bizler normal bir şekilde gezip dolaşabiliyoruz. Ancak her an başımıza bir iş gelebilir ve biz de engelli hale gelebiliriz.

Hepimiz birer engelli adayıyız. Kısa bir süre önce Almanya'ya yaptığım ziyarette engellerin 
eğitim gördükleri yerleri ziyaret ettim ve hayran kaldım. Çanakkale'de de böyle bir yer neden 
olmasın?" dedi. 

Başkan Gökhan, Dardanel firması tarafından yapımına başlanan Spastik Özürlüler Okulu'nun vakıf engeline takılarak 7 yıldır tamamlanamamasına tepki göstererek, "Çanakkale'de arsasını belediyenin bağışlamış olduğu ve 1999 yılından beri tamamlanamayan bir spastik okulumuz var. 

Dardanel firması tarafından yapımına başlanan ve 1999 yılında zamanın Başbakanı Mesut Yılmaz tarafından temeli atılan Spastik Özürlüler Okulu inşaatı, araya giren ekonomik krizin ardından belli bir süre durmuştu. Firma, okulun geri kalan kısmını Milli Eğitim'e devrederek tamamlamayı planlamıştı. Ancak ne olduysa bu sırada oldu ve Spastik Özürlüler Vakfı yetkilileri buna olumlu yaklaşmayarak, yerin devrine izin vermedi. 1999 yılından bu yana inşaat yüzüstü kaldı. Belediye olarak bizler bu işin takipçisiyiz. 

Bu yeri belediye okul yapılması şartıyla sembolik bir ücretle vakfa sattı. Engellilerimizin de buna ihtiyaçları var. Bunun içinde Vakıflar Müdürlüğü'ne başvuruda bulunup denetim isteyeceğiz. Eğer bu şekilde de olmazsa kanuni yollara başvurup bu yerin tamamlanmasını sağlayacağız" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2006 Çarşamba 16:36:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?