5
Mayıs
2024
Pazar
ÇANAKKALE

Eski Bakan Ersümer, iftara katıldı

Eski Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Cumhur Ersümer, Anavatan Partisi Gelibolu İlçe Teşkilatı'nın düzenlediği iftar yemeğine katıldı. 

Belediye Kafeterya Restoran'da verilen iftar yemeğinde partililerle bir araya gelen Cumhur Ersümer, geleneksel hale gelen iftar yemeklerini 25 yıldır verdiklerini ve bazen çok büyük salonlara sığmayan kalabalıklarla, bazen de küçük ama gerçek dostlarla iftar sofralarında birlikte olduklarını söyledi. İftar yemeğinde bir konuşma yapan eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Cumhur Ersümer, partilerinin son 2 yıldır hiç de arzu etmedikleri bir süreç yaşadığını belirterek, "Tabii ki bu sadece bizim partimizde değil, diğer partilerde de yaşanmaktadır. Bu sebeple biliyorsunuz DYP ile bir ortaklık süreci yaşandı. Birleşme oldu olacak derken olmadı ve bu iktidar partisine yaradı. Tabii ki bundan sonra da kötü günler yaşamaya başladık. Bu ülkeye en büyük hizmetler sağ partiler tarafından getirilmiştir. Ben tek başına iktidar olmanın da gücünü, koalisyon olmanın da gücünü yaşayan biriyim. Ergenekon ve Deniz Feneri olaylarının nasıl sonuçlanacağını merakla bekliyoruz. Bunlar yargıya intikal etmiş olaylar. Biz nasıl ki kendimizi yargıya emanet ettik ise onlar da emanet etsin. Ben yargıya güveniyorum" dedi. 

Çanakkale'de kendi dönemleri dışında taş üstüne taş koyulmadığını ileri süren Ersümer, "Benim yapıp bıraktığım barajların, göletlerin hiç birinde bir ilerleme yok. Korudağ'a kadar duble olan yol, Çanakkale'ye kadar berbat bir durumda. Bu ülkenin bu zihniyetten kurtulması zorunlu hale gelmiştir" diye konuştu. 

Düzenlenen iftar yemeğine Anavatan Partisi Çanakkale İl Başkanı Sebahattin Ay, Merkez İlçe Başkanı Ahmet Koyuncu, Bolayır Belediye Başkanı Ferit Erdoğan, Evreşe Belediye Başkanı Fedai Gür, Anavatan Partisi Gelibolu İlçe Yönetim Kurulu ve partililer katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2008 Çarşamba 16:56:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?