4
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇANAKKALE

Eski Milli hakem Oktay Taner'e vefa

Türkiye 1. Ligi'nde Balıkesir bölgesi hakemi olarak 11 yıl aralıksız düdük çalan eski Milli hakemlerden Oktay Taner (62), yaklaşık 1,5 yıl önce geçirdiği felç sonucu yatağa mahkum oldu. 

Hakemliği sırasında gösterdiği başarılı yönetimleri ile dikkatleri üzerine çeken, en son Fenerbahçe ile Diyarbakır karşılaşmasını yönettikten sonra hakemliğe veda eden Oktay Taner, 1989 yılında yerleştiği Gelibolu'da spor camiasından ne kadar uzak kalmak istesede, spor camiası içerisindeki dostları ve sevenleri onu hiçbir zaman yalnız bırakmadı.
 
Şimdi yakalandığı hastalık nedeniyle yatağa bağlı kalan ve dostlarından ister istemez uzak düşen Taner, kapısını çalan ve kendisini ziyaret eden, spor camiasından dostu olan Türkiye Futbol Federasyonu Gözlemciler ve Temsilciler Kurulu, Çanakkale İl Gözlemci Kurulu Başkanı ve eski hakemlerden Hasan Kırbıyık'ı karşısında görünce duygulu anlar yaşayarak, göz yaşlarına hakim olamadı. Yaklaşık 11 sene 1. Lig'de, 10 sene ise 2. Lig'de düdük çalarak toplamda 21 yıl hakemlik yapan Taner, Balıkesir 1012 Ağır bakım tamir fabrikasından personel müdürü olarak 1989 yılında emekli olduktan sonra Gelibolu'ya yerleşti. Aradan geçen 15 yıl sonra, geçirdiği felç sonucunda yatağa mahkum oldu. Gelibolu hükümet konağının karşısında bulunan evinde eşi Gülümser ve oğlu Deniz tarafından bakılan Taner'in gözleri, yattığı yataktan baktığı yolda, kulağı ise kapıda kendisini ziyaret edecek eski dostlarını bekliyor.
 
Geçirdiği hastalık dolayısı ile tam anlamıyla konuşamayan fakat anladığını her fırsatta belli ederek bazı kelimeleri söyleyebilen Taner'i hasta yatağında ziyaret eden Kırbıyık, "Hakemliğe başladığım dönemlerde, Oktay abi 1. Lig'de maç yönetiyordu. Bu işin içinde biri olarak, hem dostum hem de meslektaşım olan bu büyüğümü onu tanıyan spor camiası adına ziyaret etmekten mutluluk duydum. Bizim için çok değerli bir ağabeyimiz olan Oktay Taner'e acil şifalar dilerim" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2006 Pazartesi 11:10:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?