3
Mayıs
2024
Cuma
ÇANAKKALE

Esnafa 'kaldırım işgali' uyarısı

Çanakkale'de, kaldırımları işgal eden esnaflar zabıta ekipleri tarafından uyarıldı. 

Zabıta yetkilileri, yaya haklarının yaşanabilir çağdaş kentlerin vazgeçilmez unsunu olduğunu belirterek, "Maalesef kentimizde yaya hakları zaman zaman kaldırım ihlalleriyle kesintiye uğramaktadır. Yayaların kamu alanlarından serbestçe yararlanma ve sağlıklı çevrede yaşama hakkı vardır ve bu hakkın ihlal edilmesine seyirci kalınmamalıdır. Özellikle engellilerin, yaşlıların ve çocukların hareket alanlarını kısıtlamamalıyız. Kaldırım işgallerine karşı 2004 Haziran ayında başladığımız uygulamamıza bütün esnaflarımızı hassas olmaya davet ediyor ve karşılıklı hoşgörü anlayışıyla sorunun üstesinden geleceğimize inanıyoruz" dedi. 

İkazlara uymayan esnafın mallarına 5393 sayılı kanuna göre el konulacağını belirten zabıta ekipleri, "1608 sayılı kanuna göre bu yasağa uymayanlara 123 YTL para cezası, 3-15 gün arası işyeri kapatma cezası ve 5326 sayılı Kabahatlar Kanunu gereğince de 54 YTL para cezası kesilecek" dedi. 

Zabıta ekipleri ilk etapta Çarşı Caddesi'ndeki esnaflara ilan dağıttı.
İHA
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2006 Salı 11:54:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
necdet erdinc IP: 81.214.168.xxx Tarih : 9.08.2006 17:24:29
Gec kalınmış birkalınmış olsa bile yerinde bir karardır. Çankkalemiz in sokakları ve kaldırımları dar bir şehirdir esnafımız malını teşhir veya dükkanının içini genişletmek için mallarını dükkanının önüne koyuyor kaldırımları kullanmamız zorlaşıyor Hele esnafımız mal canın yongasıdır diyerk arabasınıda dükkanın önüne koymuş ise o dükkana özellikle girmiyoruz. esnafımızın dikkatine !!!