5
Mayıs
2024
Pazar
ÇANAKKALE

Evi gözlerinin önünde yandı

ÇANAKKALE’nin Bayramiç İlçesi'nde, Mekere Yangın Gözetleme Kulesi'nde görev yapan orman işçisi 48 yaşındaki Ramazan Göksu, kendi köyü olan Daloba'dan dumanların yükseldiğini gördü.

Dürbünle baktığında yanan evin kendisine ait olduğunu anlayan Göksu yıkıldı.

Bayramiç İlçesi'ne bağlı Daloba Köyü yakınlarındaki Mekere Yangın Gözetleme Kulesi'nde 18 yıldır görev yapan Ramazan Göksu, ormanları gözetlerken kuleye 8 kilometre mesafedeki köyünden dumanların yükseldiğini fark etti. Yangını daha iyi görebilmek için dürbünle bakan Göksu, kendi evinin yandığını görünce yıkıldı. Göksu hemen kuledeki görevini arkadaşı Hayri Şengül’e devrederek köye gitti. 

Yangına ilk müdahaleyi köylüler yaptı. Ancak tankerlerdeki suyun bitmesi ve köyde su sıkıntısı yaşanması nedeniyle alevler tam olarak söndürülemedi. Daha sonra köye gelen Bayramiç Belediyesi'ne ait itfaiye aracı yanan eve müdahale ederek alevleri söndürdü. Yangında tek katlı ev oturulamaz hale geldi.

Yangın sırasında evde bulunan Ramazan Göksu’nun eşi Sibel Göksu, yangının elektrik kontağından çıkmış olabileceğini tahmin ettiğini söyledi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2008 Pazartesi 10:55:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?