30
Nisan
2024
Salı
ÇANAKKALE

Facianın eşiğinden dönüldü

ÇANAKKALE BOĞAZI'NDA FACİANIN EŞİĞİNDEN DÖNÜLDÜ

Çanakkale Boğazı'nın en dar yeri olan Kilitbahir önlerinde makine arızası yapıp sürüklenen 30 bin ton demir cevheri yüklü Barbados bayraklı yük gemisi, güçlükle kontrol altına alındı.

İHA muhabirinin edindiği bilgiye göre Gürcistan'dan aldığı 30 bin ton demir cevherini Mısır'a götüren Barbados bayraklı 38 bin 500 groston ağırlığındaki "Renos" isimli yük gemisi, Çanakkale Boğazı'nda boğazın en dar yeri olan Kilitbahir önlerinde makine arızası yaparak sürüklenmeye başladı. Diğer gemilerin geçiş güzergahında olması sebebiyle heyecanlı anların yaşanmasına sebep olan arızaya anında müdahale eden Deniz Trafik İstasyonu yetkilileri, güvenlik açısından geminin yanına 3 römorkör gönderdi.

Geminin geçiş güzergahında yer alan gemileri de telsiz kanalı ile uyaran yetkililer, bir kazaya mahal vermemek için çaba sarf etti. Römorkörler, şiddetli fırtına sebebiyle sürüklenen gemiyi yaklaşık 1 saat sonra kontrol altına alabildi. Kaptanın yaptığı müdahaleler sonunda arızası giderilen gemi, römorkörlerin refakatinde sörvey işlemine tabi tutulmak için Karanlık Liman bölgesine demirletildi. Yasal prosedürlerin ardından geminin seyrine izin verileceği açıklandı.

ÇANAKKALE BOĞAZI'NDA FACİANIN EŞİĞİNDEN DÖNÜLDÜ
ÇANAKKALE BOĞAZI'NDA FACİANIN EŞİĞİNDEN DÖNÜLDÜ
İHA
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2010 Pazartesi 09:30:04
Güncelleme :15 Şubat 2010 Pazartesi 12:21:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?