6
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇANAKKALE

Felç eden yağmur

Çanakkale’de gece yarısı başlayan ve etkili olan sağanak yağış, il merkezinde hayatı felç etti. Sağanak yağmur sebebiyle çok sayıda ev ve işyerinin bodrum katlarını su basarken, göle dönen sokaklardan geçemeyen bazı vatandaşlar birbirlerinin sırtlarına binerek kaldırımlara çıkmak zorunda kaldı.

Çanakkale’de, gece saat 04.00 sıralarında etkili olmaya başlayan sağanak yağmur, özellikle 07.00 sıralarında etkisini arttırdı. Yağmur sebebiyle il merkezinde Fevzipaşa ve Atatürk mahalleleri ile Kasaplar çarşısının bulunduğu bölgelerde, yollarda aşırı su birikmesi sebebiyle evlerin bir kısmının alt katlarıyla bodrum katları sular altında kaldı. İşyerlerinde mahsur kalan vatandaşlar zaman zaman zor anlar yaşarlarken, içeride biriken suları kovalarla tahliye etmek zorunda kaldı. Bu arada göle dönen caddelerden geçemeyen bazı vatandaşlar ise, birbirlerinin sırtlarına binerek kaldırımlara çıkabildi. Araçlar ise su dolu yollardan geçerken zaman zaman zor anlar yaşadı.

Öte yandan, sabah erken saatlerde okullarına gitmek için evlerinden çıkan öğrenciler de güçlüklerle karşılaştı. Öğrenciler, okullarının girişlerinin sular içinde kalması sebebiyle kalasların üzerinden binaya girmek zorunda kaldı.

Çanakkale Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, il merkezine 6 saatte 46 kilogram yağışın düştüğünü belirterek, yağışlı havanın aralıklarla devam edeceğini, bu sebeple vatandaşların dikkatli olmalarını istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2005 Çarşamba 12:35:00
Güncelleme :28 Mayıs 2005 Cumartesi 16:45:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?