5
Mayıs
2024
Pazar
ÇANAKKALE

Feribot seferleri saat başı yapılıyor

3 arabalı vapurun bakıma alınması sebebiyle 15 günden bunaya iki saatte bir yapılan Çanakkale-Eceabat arasındaki vapur seferleri yeniden saat başı yapılmaya başlandı. 

GESTAŞ A.Ş. yetkilileri “Bozcaada 1”, “Biga 1” ve “Cemalettin Eren” isimli arabalı vapurların bakım çalışması sebebiyle sefer yapamaması üzerine 2 haftadan buyana Çanakkale-Eceabat hattında tek geminin çalıştığını belirterek, “Çanakkale ile Eceabat hattında tek geminin sefer yapması sebebiyle ulaşım 2 saatte bir yapılabiliyordu. Yaptığımız çalışmayla yoğunluğun fazla olduğu Çanakkale hattına Gelibolu’daki “Ayvacık” isimli arabalı vapuru dahil ettik. Böylece Çanakkale-Eceabat hattında 2 geminin sefer yapmaya başlamasıyla normal tarifeli seferlere geçmiş olduk. Artık Çanakkale-Eceabat arasında her saat başı feribot seferi yapılacak” dediler. 

GESTAŞ yetkilileri Gelibolu’daki geminin Çanakkale’ye alınması sebebiyle Lapseki hattında ise seferlerin 2 saatte bir yapılacağını belirterek, “Buna göre Gelibolu-Lapseki arasında tek saatlerde Gelibolu’dan; çift saatlerde de Lapseki’den arabalı vapur sefer yapacak” dediler.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Mart 2008 Cumartesi 12:30:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?