3
Mayıs
2024
Cuma
ÇANAKKALE

Festivalde 3 tona yakın sardalya pişirildi

Çanakkale'nin Gelibolu İlçesi'nde, 14. Altın Sardalya Kültür ve Sanat Festivali başladı. Festival açılışında 3 tona yakın sardalya pişirilerek vatandaşlara ikram edildi. 

3 gün sürecek festival, çeşitli sergi açılışları ve spor müsabakaları ile başladı. Gazi Süleyman Paşa heykelinin önünden festival yürüyüşü yapılırken, yerli ve yabancı folklor ekiplerinin gösterileri dikkati çekti. 

Gelibolulular, zaman zaman ekiplere eşlik etti. Piri Reis Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konulup İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, günün anlam ve önemine dair konuşmalar yapıldı. 

İskele Meydanı'na kurulan mangallarda pişirilen 3 tona yakın sardalya halka dağıtıldı. Festivale katılan vatandaşlar, ekmek arası sardalya balığı alabilmek için birbirleriyle yarıştı. Tonlarca balık 2 saat içerisinde tükendi. Sardalya yemek için civar il ve ilçelerden geldiklerini belirten vatandaşlar, bu tattaki sardalya balığını ancak Gelibolu'da yediklerini söylediler. 

Belediye Başkanı Cihat Bingöl, bu yıl 14'üncüsünü düzenledikleri festivalin gelecek yıllarda daha geniş yapılacağını belirtti. 3 gün sürecek festivalin son gününde Ebru Gündeş bir konser verecek.
İHA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2006 Cumartesi 12:00:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?