6
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇANAKKALE

Fırtına esareti

Çanakkale’de gece başlayan ve sabah saatlerinde etkisini artıran lodos fırtınası hayatı olumsuz etkiliyor. Saatteki hızı zaman zaman 70 kilometreyi bulan fırtına sebebiyle, Çanakkale-Gökçeada arasında saat 12.00’de yapılması gereken feribot seferi iptal edilirken, Çanakkale-Eceabat, Gelibolu-Lapseki ve Bozcaada-Geyikli arasındaki vapur seferleri ise şu an için normal olarak yapılabiliyor.

Türkiye Denizcilik İşetmeleri (TDİ) Çanakkale Şehir Hatları İşletmesi Müdürlüğü yetkilileri, fırtınanın eksinini artırması halinde bu hatlardaki seferlerin de iptal edilebileceğini belirtti.
Çanakkale Boğazı’dan geçecek olan küçük tonajlı gemiler, fırtına sebebiyle güvenlik açısından Bozcaada ve Gelibolu önlerinde demirlemek zorunda kaldı.

Bu arada hafta sonu olması sebebiyle Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı’nı gezmek üzere yurdun dört bir yanından Çanakkale’ye gelen çok sayıda otobüs, geçen hafta olduğu gibi yine vapur kuyruğunda bekledi. Bu hafta araç yoğunluğunun daha az olduğunu kaydeden yetkililer, kısa sürede araçların arabalı vapurla Eceabat’a geçirileceğini söyledi.

Gece başlayan ve sabah etkisini artıran şiddetli lodos sebebiyle il merkezinde çok sayıda elektrik teli koptu, reklam panoları yerlerinden söküldü. TEDAŞ ekipleri kopan telleri onararak, karanlıkta kalan bölgelere elektrik verirken, fırtınadan kırılan ağaç dallarının düşmesi sonucu sık sık arızalar meydana geldi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2005 Cumartesi 19:57:57
Güncelleme :14 Mayıs 2005 Cumartesi 17:31:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?