2
Mayıs
2024
Perşembe
ÇANAKKALE

Füze kalkanı eyleminde 13 gözaltı

Malatya'ya füze kalkanı için radar kurulmasını Çanakkale'de protesto eden ve çadır kurmak isteyen bir grup öğrenciye polis müdahale etti, 13 kişi gözaltına alındı.

Malatya’da füze kalkanı için radar kurulacak olmasını protesto etmek isteyen sol görüşlü bir grup üniversite öğrencisi, dün Saat Kulesi Meydanı’nda basın açıklaması yapmak istedi.

Açıklamaya izin verilmeyince öğrencilerle polis arasında arbede yaşandı ve 19 öğrenci gözaltına alındı. Öğrenciler daha sonra serbest bırakıldı. Öğrencilerin bugün ikinci kez basın açıklamasını yapacağını öğrenen polis Saat Kulesi Meydanı’nda yoğun güvenlik önlemli aldı.

Ancak, ünversitelilerin Cuma Pazarı alanı ile Özgürlük Parkı’nda çadır kurmaya çalıştıkları ortaya çıktı. Bunun üzerine bölgeye çok sayıda polis sevk edildi. Polisin dağılmalarını istemesine rağmen direnen öğrenciler, çadır kurmakta ısrar edince arbede yaşandı. Çevik Kuvvet ekipleri biber gazı sıkarak müdahale etti. 5’i kız toplam 13 öğrenci gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

 

...
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2011 Pazar 22:14:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?