30
Nisan
2024
Salı
ÇANAKKALE

Gazeteci Akgün toprağa verildi

Kanser tanısıyla tedavi gördüğü Ankara Onkoloji Hastanesi’nde vefat eden Çan’ın Sesi Gazetesi Sahibi, Sarı Basın Kartı sahibi Mustafa Hulusi Akgün (58), toprağa verildi.

Gazeteci Akgün’ün cenazesi önce sahibi olduğu Çan’ın Sesi Gazetesi binası önüne getirildi. Akgün için burada düzenlenen veda törenine yakınları, sevdikleri ve sevenleri katıldı.

Akgün’ün cenazesi daha sonra, Çan Demirci Camisi’ne götürüldü. Çan Anadolu İmam Hatip Lisesi emekli Müdürü Ahmet Kocabaş, cenaze töreninde yaptığı konuşmada, gazeteci Akgün’ün Çan, Çanakkale ve ülke basınında yerel bir gazeteci olarak önemli bir yeri olduğunu vurgulayarak, “Dostum Mustafa Akgün’ü babasının, annesinin kardeşinin yanına uğurluyoruz. Anne, baba, oğul, kardeş hasret giderecekler. Ben inanıyorum ki, orada ailece yaşıyorlar. Peygamberimizin müjdesi var. Dünyada iki kız evlat yetiştiren insanı cehennem yakmayacaktır. Bu kardeşimizin iki kız evladı var. Babalarına, ailelerine layık olarak yetişeceklerdir. Türk Milleti’ne, Türk insanına, Çanakkale’ye ve Çan’a layık olarak yetişeceklerdir” dedi. Törenin ardından Mustafa Hulusi Akgün’ün cenazesi gözyaşları arasında Çan Belediyesi Şehir Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Demirci Camisi’ndeki cenaze namazına Çan Kaymakamı Hasan Gözen, AK Parti Çanakkale Milletvekili Müjdat Kuşku, Belediye Başkanı Ali Sarıbaş, ilçedeki daire amirleri, Kaleseramik Fabrikaları Genel Müdürü Remzi Gula, Kale Grubu Seramik Grup Başkanı Hasan Sazcı, Kalenakliyat Genel Müdürü Dündar Özdemir, Kale Grubu Şirketleri'nin üst düzey yöneticileri, AK Parti Çan Belediye Başkan Adayı Abdurrahman Kuzu, MHP Belediye Başkan Adayı Davut Karagöz, ilçedeki siyasi partilerle sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri, Akgün’ün dost ve yakınlarıyla kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2009 Salı 09:13:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?