30
Nisan
2024
Salı
ÇANAKKALE

Gazze yolcuları Çanakkale'de

GAZZE YOLCULARI ÇANAKKALE'DE

Türkiye'den Gazze'ye insani yardım malzemesi götürürken İsrail askerlerinin baskını sonucu 9 Türk'ün hayatını kaybettiği Mavi Marmara gemisinin Çanakkale'den İstanbul'a hareket etmesi için yapılan hazırlıklar son aşamaya geldi. Gazze'ye yardım malzemesi götüren konvoyda bulunanlar bugün Kepez Limanı'na geldi.

Mavi Marmara gemisinin İstanbul'a hareketi için son hazırlıklar yapılırken, Gazze'ye giderken esir alındıktan sonra Türkiye'ye dönen yolcuların da bölgeye gelmesiyle Kepez Limanı'nda yoğunluk yaşanmaya başladı. İstanbul Silivri'den Mikail Yıldırım, Denizli'den Mehmet Emin Kaya ve Salih Akıncı, Bursa'dan Abdullah Arslan ve İsmail Hakkı Vehaboğlu, olayın ardından ilk kez gemiyi gördüklerini belirterek, "Çok duygulandık. Aylar sonra gemiyi ilk kez burada görüyoruz. Saldırıdan sonra geminin içini hiç

görmedik. İstanbul Sarayburnu'nda coşkulu bir kalabalık tarafından karşılanıp moral bulacağız" dedi.

Çanakkale Kepez Limanı'nda 1,5 aydan bu yana bağlı bulunan Mavi Marmara gemisi, 26 Aralık Pazar günü saat 13.00'te İstanbul Sarayburnu Limanı'nda karşılanacak. Geminin gece 23.00 sıralarında İstanbul'a hareket etmesi beklenirken, yabancı bayraklı olması sebebiyle yolcuların limana ayak basması ve gemiye binmesi konusunda yaşanan bürokratik engellerin giderilmesine çalışılıyor.

Öte yandan Çanakkale Emniyet Müdürlüğü ekipleri, liman çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı.

GAZZE YOLCULARI ÇANAKKALE'DE
GAZZE YOLCULARI ÇANAKKALE'DE
GAZZE YOLCULARI ÇANAKKALE'DE
GAZZE YOLCULARI ÇANAKKALE'DE
İHA
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2010 Cumartesi 17:13:01
Güncelleme :25 Aralık 2010 Cumartesi 18:14:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?