5
Mayıs
2024
Pazar
ÇANAKKALE

Gelibolu Belediye Meclisi toplandı

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde Belediye Meclisi Haziran ayı toplantısı meclis üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi. 

Belediye meclis salonunda saygı duruşu ile başlayan meclis toplantısında, gündemde bulunan Sardalye Festivali’nin 25 ile 27 Temmuz tarihlerinde yapılması ve imar konuları görüşülerek kabul edildi. 

Belediye meclis üyelerinin oy çoğunluğu ile ana caddelere cephesi bulunan parsellerin zemin katlarının ticaret alanı olarak kullanılmasına sıcak bakılması yönünde prensip kararı alınırken, CHP’li Belediye Meclis Üyesi Nihat Sekmen, kişiye özgü imar planı değişikliği uygulamalarından vaz geçilmesi gerektiğini söyledi. 

Bahçeşehir Üniversitesi’nin yer talebini de değerlendiren meclis üyeleri, oy birliği ile yer talebini onayladılar.Halihazırda bulunan belediyeye ait merkez ve mücavir alanların haritalarının İller Bankasının yüzde 75 hibe desteği ile sayısal ortama geçirilmesinin de kabul edildiği toplantıda CHP’li Belediye Meclis Üyesi Nihat Sekmen, belediyede yaş haddini aşmasına rağmen bazı personelin halen çalışmaya devam etmesinin yanlış olduğunu ve bu duruma müsaade edilmemesi gerektiğini söyledi. 

CHP’li Belediye Meclis Üyesi Recai Çorbacı ise Çokal Barajı’nın tamamlanması için en az tersane yada diğer yatırımlar kadar özen gösterilmesi gerektiğini, bu konunun sadece Gelibolu’yu değil tüm Gelibolu Yarımadası’nı ilgilendirdiğini belirterek, “Çünkü bu proje Yarımadanın adeta GAP’ı dır. Bu barajın yapılmasının ardından yaklaşık 124 bin dönüme yakın alan bu sudan faydalanacak. Bu sudan faydalanılması halinde Yarımadada tarım ekonomisi büyüyecektir. Ayçiçek ve buğday eken çiftçi diğer tarım ürünlerini de ekebilecek ve sulayabilecektir. Bu yüzden baraja gereken önem verilmelidir” dedi.

.
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2008 Cumartesi 10:33:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?