30
Nisan
2024
Salı
ÇANAKKALE

Gemideki turist son anda kurtarıldı

Çanakkale Boğazı'ndan geçen bir yolcu gemisinde beyin kanaması geçiren İngiliz uyruklu turist, nefes kesen bir operasyonla kıyıya ulaştırıldı ve ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Edinilen bilgiye göre, Yunanistan'dan İstanbul'a bin 800 yolcusuyla birlikte giden 70 bin 300 grostonluk İngiliz bayraklı "Ocean Village 2" isimli yolcu gemisinin kılavuz kaptanı, Çanakkale Boğazı Kepez önlerinde Deniz Trafik İstasyonunu telsiz kanalı ile gemide bulunan İngiliz uyruklu bir yolcunun beyin kanaması geçirdiğini belirterek yardım istedi. Bunun üzerine Kepez önlerinde hız kesen gemi, Sahil Güvenlik botunun yanına gelmesini bekledi. Kısa sürede gemiye ulaşan bot, beyin kanaması geçiren İngiliz vatandaşını almak istedi.

Ancak şiddetli akıntı ve dalgalar sebebiyle bir türlü hasta bota alınamadı. Sahil Güvenlik botunun yardımına bu kez acente motoru yetişti. Gemiden hastayı ve refakatçisini olan eşini alan acente motoru, daha sonra deniz ortasında aynı hastayı daha hızlı hareket edebilen Sahil Güvenlik botuna aktardı. Kısa sürede Kepez iskelesine ulaşan botta bulunan İngiliz uyruklu hasta Michael Grimsey (69) ve refakatçi eşi Mauren Grimsey, ambulansla Özel Çanakkale Anadolu Hastanesi'ne ulaştırıldı.
Deniz ortasında gerçekleştirilen operasyon sonrası yolcu gemisi, yeniden hızlanarak İstanbul'a hareket etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2009 Cumartesi 11:54:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?