4
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇANAKKALE

Genç atletin hedefi Süreyya Ayhan

Çanakkale'nin Lapseki İlçesi'nde aldığı başarılı sonuçlarla dikkatleri üzerine çeken genç atlet Elif Köse, ekonomik zorluklara rağmen hedefinin Milli atlet Süreyya Ayhan gibi olmak olduğunu söyledi. 

2 yıldan buyana atletizm ile ilgilendiğini belirten Elif Köse (16) özellikle 3 bin metrede birçok müsabakada birinciliklerinin bulunduğunu ifade ederek, "Gelibolu'da yapılan birçok atletizm müsabakasında 3 bin metrede birincilikler kazandım. Son olarak Gelibolu'da okullar arası müsabakalarda sakat olarak yarıştığım halde birinci gelerek okulum olan Gelibolu Atatürk Kız Meslek Lisesi'ne kupa kazanırdım. Sporla birlikte okulumda derslerimi de aksatmıyorum. Amacım Süreyya Ayhan gibi başarılı olmak" dedi. 

Genç sporcunun Antrenörü Utku Kolkoparan da Elif Köse'nin hırslı çalışmalarından son derece memnun olduğunu belirterek, "Elif'in müsabakalardaki dereceleri çok iyi. Kendisine gereken destek verilirse, büyük bir yıldız olabilir. Ben aslen futbol antrenörüyüm. Ama futbol atletizmle de bağdaştığı için bu genç kardeşimizi okuduğu okulun yarışmalarına hazırlıyorum. Lapseki çok büyük bir spor potansiyeline sahip. Ancak maalesef bu çocuklarımıza burada sahip çıkan ve teşvik eden yok. Ben sporun içinden gelen bir insan olarak bundan son derece üzüntü duyuyorum. Geleceğin yıldızı olacak bu sporcularımızın elinden birileri tutsun. Ben yinede bu sporcularımızın başarılı olabilmesi için elimden geleni yapacağım" diye konuştu. 
İHA
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2006 Cumartesi 16:15:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?