2
Mayıs
2024
Perşembe
ÇANAKKALE

Geri dönüş çilesi

Kurban Bayramı tatilini yurdun değişik bölgelerde geçiren tatilcilerin geri dönüş çilesi başlarken, Çanakkale ve Lapseki'de ortaya çıkan araç yoğunluğu GESTAŞ'a ait arabalı vapurlar ve özel sektöre ait feribotların aralıksız sefer yapmasıyla en aza indirilmeye çalışılıyor.

Akşam saatlerinden itibaren araç yoğunluğu yaşanması üzerine Çanakkale-Eceabat hattında 3, Gelibolu-Lapseki hattında da 3 olmak üzere GESTAŞ'a ait toplam 6 arabalı vapur saatsiz olarak sefer yaparak araçları Asya ile Avrupa arasında taşımaya başlarken; özel sektöre ait feribotlar da yoğunluğa göre sefer sayısını arttırdı.

Geçtiğimiz yıla göre bu yılki araç yoğunluğunun tatil süresinin az olması sebebiyle az olduğunu belirten yetkililer, yinede önlemleri arttırdıklarını ve aralıksız olarak seferlere devam  ettiklerini söylerdiler. Bu arada Çanakkale-Eceabat ve Gelibolu-Lapseki hattı dışında Gökçeada-Kabatepe ve Geyikli-Bozcaada hattında da yoğunluğa göre 2 vapurun aralıksız olarak sefer yaptığı öğrenildi.

Kurban Bayramı tatilinden dönen vatandaşlar da yollarda aşırı bir yoğunluğunun olmadığını belirtirlerken, vapurların aralıksız çalışması sebebiyle sırada beklemediklerini ifade ettiler.

Çanakkale Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler de araç yoğunluğu sebebiyle vapur iskeleleri ile kara yollarında önlemlerini artırdı.

iha
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2011 Çarşamba 16:41:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?