3
Mayıs
2024
Cuma
ÇANAKKALE

Gökçeada mescidinin hali içler acısı

Çanakkale'nin Gökçeada İlçesi'ne bağlı Şirinköy'de bulunan ve mimari tarzını Vedat Dalokay'dan alan tek mescidin içler acısı hali vatandaşları üzüyor. 

Gökçeada'nın en güzel mabetlerinden biri olan ve her türlü teknik donanımı mevcut olmasına rağmen kullanılmayan mescidin camlarının kırıldığını belirten vatandaşlar, "Bu mescidimiz ilgisizlik sebebiyle adeta harabeye döndü. Şimdi mescidin içinde koyunlar yatıyor.
Gökçeada'da bulunan onlarca manastır ve kiliseye karşılık bir tane olan mescidimize gereken ilginin gösterilmesini ve buranın yeniden güzel bir hale kavuşturularak ibatede açık hale getirilmesini istiyoruz" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2006 Pazartesi 11:23:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Yasemin Yazgan IP: 85.105.181.xxx Tarih : 12.12.2006 17:08:20
Gökçeda da bulunan onlarca manastıra eskiden rumlar okadar güzel sahip çıkıyodularki.Şimdiki durumunu bilemiyorum.Üstelik sahip çıkılan manastırların çoğu yerleşim yerlerinden çok uzaktaydılar.Vatandaş kimden ilgi bekliyor anlamıyorum.Hiç bir eksiği olmadan yapılmış mescide kim sahip çıkacak.Devlet korumamı koysun.İlgi bekleyen halka yazıklar olsun. Mescidin içinde koyunları yatan halk mı ilgi bekliyor