30
Nisan
2024
Salı
ÇANAKKALE

Gökyüzü uçurtmalarla renklendi

BİGA’DA UÇURTMA ŞENLİĞİ

Biga Sağlık ve Eğitim Vakfı (BİSEV) Huzurevinin geleneksel hale getirdiği 6. uçurtma şenliği ve kermesi Balıkkaya mevkiinde yapıldı.

BİSEV tarafından düzenlenen etkinlikte rüzgarın sert esmemesi nedeniyle bir süre uçurtmalar gökyüzüne çıkamadı. Daha sonra rüzgarın sert esmesiyle beraber gökyüzü adete uçurtmalarla doldu. Şenlikte bir konuşma yapan Biga Belediye Başkanı Mehmet Özkan katılımcılara bir müjde vererek, “Önümüzdeki ay Balıkkaya mevkiinde çalışmalarımız başlıyor. Bu bölgeyi Orman Bölge Müdürlüğü’nden kiraladık ve burayı mesire alanına dönüştüreceğiz. Bu kapsamda bölgeye yeni fidan dekimi yaptık. Mesire alanının içinde çay bahçeleri, büfeler ve restoranlar olacak. Bunların hepsi ahşaptan yapılacak. sBiga halkı hafta sonunu burada rahat bir şekilde geçirebilecek. Bu projemizin ihaleleri tamamlandı. Dış duvar ihaleleri yapıldı. Hepimize hayırlı uğurlu olsun” dedi. Programda konuşma yapan Biga Kaymakam Vekili Bahir Altunkaya ise şenliğin herkese hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Bu yıl uçurtma şenliğine ÇOMÜ Biga İktisadi ve İdari bilimler Fakültesi Toplum Gönüllüleri Topluluğunun öncülüğünde 30 farklı üniversiteden 60 öğrenci de katıldı. Bu öğrencilerde Biga Çocuk Yetiştirme Yurdunda kalan öğrencilerle birlikte uçurtma yaparak uçurdular. Biga Kent Konseyi de yetiştirme yurdundaki öğrencilere bir jest yaparak onlara tişört hediye etti. Şenlik alanında bulunan üniversite öğrencileri de alanda çalan davul zurna eşliğinde doyasıya eğlendiler. Uçurtma şenliğinin birincisi Cengiz Yılmaz ve Uygar Yılmaz oldu. Minik Uygar Yılmaz ödülünün Beşiktaş forması ve Beşiktaşlı bir top olduğunu görünce “Ben Fenerbahçeliyim bu hediyeyi istemem” diye isyan etti. Daha sonra minik Uygar'a Fenerbahçe forması ve Fenerbahçeli bir top hediye edildi. Yarışmanın ikincisi ise Ercan Bayer oldu. Ercan Bayer ise kazandığı ödülünü Biga Çocuk Yetiştirme Yurdunda kalan başarılı Öğrenci İlkay ince’ye verdi.

Yarışmanın üçüncüsü minik Oğuz Yılmaz oldu.

BİGA’DA UÇURTMA ŞENLİĞİ
BİGA’DA UÇURTMA ŞENLİĞİ
BİGA’DA UÇURTMA ŞENLİĞİ
BİGA’DA UÇURTMA ŞENLİĞİ
BİGA’DA UÇURTMA ŞENLİĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2010 Cumartesi 19:47:02
Güncelleme :8 Mayıs 2010 Cumartesi 21:12:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?