5
Mayıs
2024
Pazar
ÇANAKKALE

'Gönül Köprüsü' projesi başlıyor

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, doğu ve güneydoğu bölgesindeki öğrencilerle batıdaki öğrencilerin kaynaşmasını sağlamak amacıyla başlatacakları gezi amaçlı "Gönül Köprüsü" projesinin yaz aylarında hayata geçirileceğini söyledi. 

Çanakkale'de Kolin Hotel'de bir basın toplantısı düzenleyen Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki terör olaylarına işaret ederek, "Maalesef zaman zaman terörün azmasıyla birlikte Türkiye'de özellikle doğu, batı meselesi gündeme geliyor. Biz doğudaki ve batıdaki insanlarımızın gönülleri arasında bir köprü oluşturmak istiyoruz. Ben Türkiye'de toprak bölünmesi olacağına kesinlikle inanmıyorum. Türkiye'nin birliğini bütünlüğünü kimse Allah'ın izniyle bozamaz. Ancak gönüllerdeki bölünme toprak bölünmesinden daha tehlikeli ve sıkıntılıdır. Gönüllerdeki bölünmeye müsaade etmememiz lazım. Dolayısıyla doğudaki 100 bin yavrumuzu batıya getireceğiz ve Temmuz, Ağustos aylarında Kredi Yurtlar Kurumu'na ait yurtlarda onlara tatil yaptıracağız. Batıdan da öğrencilerimizi doğuya götüreceğiz. Vanlı öğrencimiz Çanakkale'ye gelecek, Çanakkale'deki bir yavrumuz da oraya gidecek. O yerleri ziyaret edecek öğrencilere de aynı sınıfta bulunduğu şehirde okuyan öğrenciler mihmandarlık yapacak. Burada kaldığı sürece ona arkadaşlık yapacak. İcabında evine götürecek. Bir öğün yemek yedirecek. Annesi ve babasıyla tanıştıracak. Buradaki çocuğumuzda Hakkari'ye gittiğinde Hakkari'deki öğrencimiz ona mihmandarlık yapacak. Böylelikle insanımız arasında gönül köprüsü oluşturacağız. Yaklaşık 135 bin gibi bir öğrencinin yazın bu şekilde bölgeye gelmesi söz konusu. Bunların yüzde 20'si arasında kalıcı dostluklar sağlarsak ve bunların yüzde 30'unun, 40'ının peşin hükümlerini parçalarsak bu bizim için çok büyük başarı olur. Türkiye'nin buna ihtiyacı var. Bu yönüyle Çanakkale çok anlamlı bir şehir. Buraya da çok sayıda öğrenci gelecek" dedi. 

ÇANAKKALE'NİN EĞİTİMİ MASAYA YATIRILDI 

Bakan Çelik, toplantıda Çanakkale'nin eğitim meseleleri hakkında da bilgiler verdi. Çanakkale'de gerçekleştirdikleri 5 saat 10 dakika süren toplantıda ilin eğitiminin masaya yatırıldığını belirten Bakan Çelik, "Bu toplantıya 1 müsteşar, 21 genel müdürümüzün yanı sıra, valimiz ve kaymakamlarımızla birlikte daire müdürlerimiz, belediye başkanlarımız katıldı. Geniş kapsamlı toplantının ardından adeta Çanakkale'nin eğitiminin röntgenini çektik. Toplantı sonunda Çanakkale'deki okullaşmayı yaymayı 2011-2012 yılları yerine 2009'e çekmeyi kararlaştırdık. Ayrıca il genelinde taşımalı eğitim sebebiyle kapalı olan 506 köy okulundan 84'ünün en kısa sürede onarımlarının yapılıp eğitim ve öğretime açılmasını uygun gördük. Kapalı olan ve onarımların yapılmayacak olan 200 köy okulunun ise köy tüzel kişiliklerine devrini kararlaştırdık" diye konuştu.
 
Bakan Çelik, Çanakkale genelinde şu an 4 anaokulunun bulunduğunu anlatarak, "2008 yılı içerisinde Çanakkale'de 8 müstakil anaokulu daha yapılacak. Böylece il genelinde Bozcaada ve Ayvacık dışında anaokulu olmayan ilçemiz kalmayacak" dedi.
Esenler Mahallesi'ne 32 derslikli bir okul yapılmayı için çalışmalara en kısa sürede aşlanacağı müjdesini de veren Bakan Çelik, yatılı bölge okullarında öğrenci sayısının az olması sebebiyle sıkıntı yaşadıklarını, bu okulların yatılı kısımlarını kapatmayı düşündüklerini ifade etti. Kepez beldesine yakınlarında yer alan Güzel Sanatlar Lisesi'nde de incelemelerde bulunan Çelik, "Maalesef bu lise buraya yakışmıyor. Bu liseyi yıkıp yerine yenisini yapmaktan yanıyız. Boğaz manzaralı güzel bir mevkide bulunan
lisemiz adına yakışır hale getirilecek" şeklinde konuştu.
Denizciliğe önem verdiklerini ifade eden Çelik, "Çanakkalelilere buradan bir müjde daha vermek istiyorum. Gelibolu ilçesine 2. Denizcilik Meslek Okulu açılacak. Denizcilik ülkemizde çok önemli. Bu sebeple denizcilerimizin yetişmesinde bu okulların çok önemi var. Bu konuya ağırlık vereceğiz. Ayrıca Eceabat ilçesine de bir kapalı spor salonu yapacağız" ifadelerini kullandı.
Bakan Hüseyin Çelik, basın toplantısının ardından saat 11.00'de uçakla Ankara'ya hareket etti.

.
Yayın Tarihi : 20 Mart 2008 Perşembe 14:21:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?