4
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇANAKKALE

Görme engelliler satrançta yarışıyor

Görme Engelliler Federasyonu'nun 2006 yılı faaliyet programında yer alan Kulüplerarası Satranç Türkiye Şampiyonası, Çanakkale'de başladı. 

Çanakkale 18 Mart Spor Salonu'nda gerçekleştirilen şampiyonanın açılışında konuşan Görme Engelliler Federasyonu Başkanı Mustafa Dedeoğlu, "Çanakkale'de bugün başlayan Türkiye Şampiyonası, 9 Temmuz'da sona erecek. Bu şampiyonaya 3-4 ay önce Mersin'de yapılan turnuvada dereceye giren 9 kulübümüz katılıyor. 45 yarışmacının katılacağı şampiyonanın başarılı geçeceğine inanıyorum" şeklinde konuştu. 18 Mart Spor Salonu'nda başlayan müsabakalarda en fazla ilgiyi ise İstanbul Görme Engelliler Spor Kulübü'nden katılan ikiz kardeşler çekti. Selim ve Kerim Altınok (43) isimli kardeşler, 14 yıldan bu yana satranç oynadıklarını belirterek, "Satrançta Türkiye şampiyonluklarımızın yanı sıra İspanya ve çok sayıda Avrupa ülkesinde de derecelerimiz var. Türkiye'de görme engelliler arasında satranç yaygınlaşıyor. Satranç sporu, görmeyenlerle görenlerin eşit koşullarda yapabilecekleri bir spor dalı. Bugün görme engelli bir sporcu rahatlıkla gören bir kişiyle bu sporu yapabiliyor ve hatta onu yenebiliyor. Çünkü, olay beyine dayanıyor. Biz, kabartma satranç takımlarıyla oynuyoruz. Siyah kareler yükseltilmiş ve beyaz kareler biraz çukurda. Siyah taşları üzerine konan bir çividen ayırabiliyoruz. Abi-kardeş bu müsabakalarda başarılı olacağımıza inanıyoruz" dedi. 

Şampiyonaya İstanbul, İzmir, Eskişehir, Bursa, Kayseri, Bursa Uludağ, Kayseri Erciyes, Bursa Altınokta ve Ankara Başkent Görme Engelliler Spor kulüpleriyle Altınokta Spor Kulübü katılıyor.
İHA
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2006 Cuma 15:58:13
Güncelleme :7 Temmuz 2006 Cuma 16:05:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?