5
Mayıs
2024
Pazar
ÇANAKKALE

Güzelyalı'da düşük voltaj isyanı

Çanakkale merkeze bağlı Güzelyalı'da, düşük voltajlar yazlıkçıları isyan ettirdi. Yaz aylarında nüfusu artan beldede, trafonun talebi karşılayamadığını söyleyen vatandaşlar, elektrikli ev aletlerinin düşük voltaj nedeniyle sık sık arızalandığını öne sürdü.

Güzelyalı'da, 10 yıl önce bölgeye kurulan trafoyla hizmet verildiğini söyleyen vatandaşlar, "O tarihten bugüne kadar, Güzelyalı'nın nüfusu iki kattan fazla arttı. Özellikle yaz mevsiminde, yazlıkların tamamı dolu olunca, sık sık voltaj düşüklükleri yaşanıyor. Bu durum, elektrikli eşyalara zarar veriyor. Televizyon, buzdolabı gibi eşyalar, sık sık arızalanıyor" diye konuştular.

Durumu yetkililere bildirdiklerini ancak bir sonuç alınmadığını da söyleyen Güzelyalı sakinleri, "Bu durum 3 yıldır devam ediyor. Geçtiğimiz yıl, Elektrik şirketi çalışanları gelip ölçüm yaptılar. 220 Volt olması gereken elektrik 179 - 180 Volt çıktı. Trafonun değişmesi gerektiğini kendileri de söylediler. Ancak henüz bu konuda bir girişim olmadı. Özellikle akşam saatlerinde, televizyon, bilgisayar gibi elektrikli cihazları çalıştıramıyoruz. Tatil yapmak için buraya gelenler, tam anlamıyla işkence çekiyor" dediler. -  

iha
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2013 Çarşamba 18:28:17
Güncelleme :26 Haziran 2013 Çarşamba 18:35:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?