30
Nisan
2024
Salı
ÇANAKKALE

Halkbank'tan 15 ay vadeli kredi

Halkbank, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) üyelerine yıllık yüzde 0,89’luk çok düşük faiz oranı, 3 ay ödemesiz dönem ve 15 aya varan vade ile 30.000 TL’ye kadar kredi fırsatı sunuyor. Halkbank ve ÇTSO arasında imzalanan protokol kapsamında Oda üyelerine 25 milyon TL’lik kredi kullandırılması hedefleniyor.

Halkbank ile Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) arasında imzalanan protokol kapsamında ÇTSO tarafından Halkbank’a aktarılan 1 milyon TL’lik mevduat kaynağı, Oda üyelerine nakit kredi olarak kullandırılacak.

Halkbank KOBİ Pazarlama Daire Başkanı Hakan Başaran, imza töreninde yaptığı konuşmada, bankanın reel sektörü canlı tutabilmek amacıyla odalar ve birliklerle yaptığı kredi protokollerine Çanakkale ile devam ettiğini belirterek, “Protokoller kapsamında şimdiye kadar 7 bin 969 firmaya 1,3 milyar TL kredi kullandırdık. Halkbank, finansal krizin etkilerinin daha çok hissedilmeye başladığı 2008 yılının son çeyreğinde bile hiçbir zaman kredilerini kesme eğiliminde olmadı. Bankamız, Ekim 2008’den bugüne kadar daha önce başka bankalarla çalışan 24 bin 500 yeni firmayı müşteri portföyüne ekledi. Reel sektörün krize karşı ayakta kalabilmesi için elinden gelen desteği sunan bankamız, son olarak yeni bir borç yapılandırma programı hizmete sundu. Program kapsamında kredi borçları takip hesaplarına aktarılan firmalara avantajlı faiz oranı ve uzun vade seçeneğiyle borçlarını yapılandırma fırsatı sunarak onları yeniden ekonomiye kazandırmayı amaçlıyoruz. 57 bin müşterimize ulaşmayı hedeflediğimiz bu program kapsamında Türkiye’nin kriz karşısındaki dayanıklılığının artırılmasına büyük katkı sağlayacağımıza inanıyoruz” dedi.

Piyasadaki en uygun koşullu kredilerden biri olan Halkbank-ÇTSO Destek Kredisi, aylık yüzde 0,89 faiz oranı, 3 ile 15 ay arasında değişen vade ile kullandırılacak. Halkbank-ÇTSO Destek Kredisi’nin geri ödemeleri kredi kullandırıldıktan 3 ay sonra başlayacak. Alt limiti 5.000 TL, üst limiti 30.000 TL olan kredinin, komisyon dahil yıllık maliyeti yüzde 12,18 olarak belirlendi. Halkbank ve ÇTSO işbirliği kapsamında Oda üyelerine toplam 25 milyon TL’lik kredi kullandırılması hedefleniyor. ÇTSO tarafından Halkbank’a aktarılan 1 milyon TL mevduat kaynağının yanı sıra banka, Oda üyelerine kendi kaynaklarından 8 milyon TL’si nakit ve gayri nakit, 10 milyon USD’si yurtdışı kaynaklı olmak üzere toplam 25 milyon TL’lik kredi imkanı da sağlayacak. Halkbank’ın kendi kaynaklarından kullandıracağı krediler için üst limit 500.000 TL, vade ise AET (aylık eşit taksit) ödemeli 36 ay olacak. ÇTSO üyelerine, Halkbank’ın 36 ay vadeli, AET ödemeli kredilerinin normal faiz oranından binde iki daha düşük faiz uygulanacak. KOBİ tanımına giren imalatçı firmalar, protokol kapsamındaki kredileri kullanırken sadece Halkbank’ta uygulanan yüzde 5 BSMV muafiyetinden yararlanma şansına da sahip oluyor.

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İlhami Tezcan ise imza töreninde yaptığı konuşmada ÇTSO üyelerinin bu sayede önemli bir kaynağa sahip olacağını belirterek, protokolün önünü açan TOBB Başkan Rifat Hisarcıklıoğlu’na teşekkür etti.

Halkbank-ÇTSO Destek Kredisi’nden bütün ÇTSO üyeleri faydalanabilecek. Kredi, Halkbank’ın Çanakkale, Çan, Ezine, Bayramiç, Lapseki, Yenice şubeleri aracılığıyla kullandırılacak.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Mart 2009 Salı 21:05:47
Güncelleme :31 Mart 2009 Salı 21:09:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?