5
Mayıs
2024
Pazar
ÇANAKKALE

Hamilelere yazın kozmetik uyarısı

Hamile bayanların özellikle yaz aylarında kozmetik ürünler kullanmasının, anne karnındaki bebek için tehlikeli olduğu bildirildi. 

Çanakkale Devlet Hastanesi Kadın Doğum Uzmanı Dr. Turan Erginbaş, özellikle yaz aylarıyla birlikte bayanların kozmetik ürünlerine daha fazla rağbet gösterdiğini belirterek, "Gerek ter kokularını önlemek için, gerekse diğer şekilde kullanılan kozmetik ürünler, hamileler için büyük bir tehlike teşkil ediyor. Sıcak hava ve güneşin etkisiyle vücuda sürülen kozmetik ürünler emilerek vücuda karışıyor. Bu da kanserojen etkiye sebep olarak bebeğe zarar veriyor. Bu sebeple hamile bayanların özellikle yaz aylarında kozmetik ürünleri kullanmamaları lazım" dedi. 

Hamile bayanların yaz aylarında denize yada havuza girmelerinin ardından kesinlikle ıslak mayoyla dışarıda dolaşmamaları gerektiğini de belirten Erginbaş, "Aksi halde gerek kendileri, gerekse bebekleri bundan büyük zarar görebilir. Ayrıca gebeler, güneş ışınlarının en dik olduğu 11.00 ile 14.00 saatleri arasında güneş altında dolaşmamalı" diye konuştu. 

Dr. Erginbaş, hamilelikte saç boyatmasının büyük tehlikesinin bulunduğunu da belirterek, "Özellikle gebeliğin 5. ayına kadar saç boyatmak büyük risk taşıyor. Kadınlar, hamileliklerinin 5. ayına kadar kimyevi maddeler içeren saç boyaları ile saçlarını boyatmamalılar. Bu süre içinde eğer saçlarını boyatmaları şartsa, bitkisel kökenli boyalar bunu yapabilirler" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2008 Salı 12:49:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?