30
Nisan
2024
Salı
ÇANAKKALE

Hastanede randevu şoku

MERKEZİ HASTANE RANDEVU SİSTEMİ’NDEKİ SORUN VATANDAŞI ÇİLEDEN ÇIKARDI

Sağlık Bakanlığı’nın Türkiye’de daha etkin ve verimli bir şekilde sağlık hizmetlerine ulaşılması amacı ile Sağlıkta Dönüşüm Projesi kapsamında başlattığı Merkezi Hastane Randevu Sistemi’nin eksik şekilde çalışması (MHRS) vatandaşları mağdur ediyor.

182 numaralı telefonu arayarak Merkezi Hastane Randevu Sistemi’nden istedikleri doktordan randevu alan Çanakkaleli hastalar sabah hastaneye gittiklerinde şok oldular. Telefonla kendilerine randevu saatlerinin verildiğini belirten hastalar sabah belirtilen saatte hastaneye geldiklerinde görevlerini “Size randevu verilmemiş” ifadesi karşısında şok oldular.

Çok sayıda hastanın mağdur olmasına sebep olan Merkezi Hastane Randevu Sistemi’nin gerektiği gibi işlememesinin kendileri zor durumda bıraktığını belirten hastalar, “Randevu almak için 182 numaralı telefonu aradığımızda karşımızda Erzurum’dan birisi çıkıp yönlendirme yapıyor. Bunun ardından da gerekli doktora randevumuzun verildiğini belirtip bunu onaylayıp onaylamadığımızı soruyor. Bizde onayladıktan sonra doktora gideceğimiz gün ve saati belirtip randevuyu veriyor. Ancak belirtilen gün ve saatte hastane gittiğimizde yetkililer böyle bir randevunun bulunmadığını belirtip bizleri geri çeviriyorlar. Bu sistem bizleri mağdur ediyor. Daha önce İnternet üzerinden yaptığımız randevularda hiç böyle bir sorunla karşılaşmıyorduk. Ya bu sistemi tamamen kaldırsınlar, ya da vatandaşları mağdur etmekten kurtarsınlar. Sabah randevunun verildiği saatte hastaneye gidip akşama kadar muayene kuyruğunda beklemek istemiyoruz. Sağlık Bakanlığı sesimizi duysun ve gerekeni yapsın” dediler.

MERKEZİ HASTANE RANDEVU SİSTEMİ’NDEKİ SORUN VATANDAŞI ÇİLEDEN ÇIKARDI
İHA
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2010 Salı 11:32:02
Güncelleme :17 Ağustos 2010 Salı 18:29:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?