5
Mayıs
2024
Pazar
ÇANAKKALE

Haydi folklor şölenine

Çanakkale’de Halk Eğitim Merkezi’nin "Turkuaz Halk Oyunları Gösteri Grubu" gerçekleştireceği etkinlikte 1 saatte 17 yörenin 22 oyununu sergileyecek.

Turkuaz Gösteri Grubunun Genel Sanat Yönetmeni Cahit Evren Kaşıkçı, Halk Eğitim merkezi bünyesinde oluşturulan gösteri gurubunun önemine değinerek, “ Turkuaz gösteri grubunda yer alan folklorcular Ekim 2007 sonunda tek tek uygulamalı sınava grip kazanan kişilerden oluşuyor. Bu ekiple Kasım ayında başladığımız çalışmalarda 6 ay gibi kısıtlı bir süre içerisinde 17 yörenin 22 oyununu başarı ile sergilemeyi başardık.

27 oyuncumuz 1 saatlik süre içinde Kırklareli, Van, Silivri, Aydın, Bolu, Ankara, İstanbul, İzmir, Üsküp, Trabzon, Diyarbakır, Bingöl, Artvin, Azeri, Tekirdağ, Rize ve Edirne yörelerinden 22 karma oyunu sergileyecekler. Çanakkale Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde 3 seans olarak gerçekleştireceğimiz bu gösteriyi 7-8-9 Haziran günleri saat 20.00’de 90. Yıl Gösteri Merkezinde halkımıza ücretsiz olarak sunacağız. Bütün vatandaşlarımızı bu etkinliğimize bekliyoruz” dedi.

.
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2008 Pazartesi 11:38:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?