5
Mayıs
2024
Pazar
ÇANAKKALE

Hayırlı evlat

Çanakkale'nin Bayramiç İlçesi'nde 8 ay önce geçirdiği felç nedeniyle belden aşağısı tutmayan eve mahkum olan 70 yaşındaki Nigar Eskici, oğlu 40 yaşındaki Gürsel Eskici'nin üç katlı evlerinin dışına yaptırdığı özel asansör sayesinde yeniden hayata bağlandı. 

Bayramiç, Camicedit Mahallesi Yeşil Sokak'taki 3 katlı evin 2'nci katında oturan Nigar Eskici, 8 ay önce felç geçirdi. Belden aşağısı tutmayan Eskici, tekerlekli sandalyeye mahkum oldu. Bu yüzden de 2'nci kattaki evine kapandı. Çiftçilikle uğraşan oğlu Gürsel Eskici, annesinin dışarıya çıkmasını kolaylaştıracak bir formül buldu. 

Asansör yaptırmak istedi ancak bunun için 35 bin YTL istendi. Bunun üzerine Gürsel Eskici, 3 katlı eve kendi imkanlarıyla bir asansör yaptırmaya karar verdi. Arkadaşlarının da yardımıyla hazırladığı bir projeyle 3 katlı binaya dışarıdan bir asansör yaptırdı. Asansör 3 bin YTL'ye maloldu. Kapısı her katta balkona açılan asansöre bir kumanda yerleştirdi. Böylece anne Nigar Eskici, tekerlekli sandalyesiyle balkona çıkıp asansöre binerek hem bir üst katta oturan oğlu Gürsel Eskici'yi ziyarete, hem de zemin kattaki komşulara ve bahçede hiç kimsenin yardımı olmadan kendi imkanlarıyla gitmeye başladı.

Vefalı oğul Gürsel Eskici, annesinin 8 ay önce felç geçirdiğini ve belden aşağısının tutmadığını belirterek, “Bu yüzden evde kapalı kalıyordu. Annemin rahatlıkla komşularına gidebilmesi ve bahçeye inerek dolaşabilmesi için bir asansör yaptırmaya karar verdim. Bir proje hazırladım ve yerli malı bir asansör yaptık. Anneme canım feda” dedi.

Anne Nigar Eskici de oğlunun bulduğu çözüm sayesinde evde kapalı kalmaktan kurtulduğunu belirterek, “Artık evimin bahçesine ve komşulara hiç kimsenin yardımı olmadan rahatlıkla gidebiliyorum. Oğluma teşekkür ediyorum. Allah herkese böyle hayırlı bir evlat versin” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2008 Perşembe 13:02:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hakan uysalgil IP: 88.243.156.xxx Tarih : 15.08.2008 19:12:04

KEŞKE HER EVLAT BÖYLE OLSA