5
Mayıs
2024
Pazar
ÇANAKKALE

Hayırseverden örnek davranış

Hayırsever vatandaş Fernur Sözen, Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu beldesine yaptırdığı çocuk yurdu ve ilköğretim binasının ardından şimdi de aynı beldeye 12 derslikli lise binası yaptırıyor. 

Çanakkale Valiliğinde düzenlenen okul protokol töreninde bir konuşma yapan Vali Orhan Kırlı, hayırsever vatandaş Fernur Sözen’in, yaptığı hizmetlerle dikkatleri üzerine çektiğini belirterek, “Küçükkuyu beldesinde Hamiyet-Feridun Sözen sevgi evleri kompleksini yaptırarak bunu Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu’na bağışlayan vatandaşımız ayrıca aynı beldeye 16 derslikli bir ilköğretim okulu da yaptırdı. Fernur Sözen, sadece maddi yönden değil, manevi yönden de zengin, yüksek erdem sahibi hayırsever bir vatandaş olarak herkesin dikkatini çekiyor. Bugüne kadar beldede yaptırdığı okul ve çocuk yurdu ile birlikte harcaması ise 7 milyon YTL’yi buldu. Kendisine yaptıkları bu hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi. 

Hayırsever vatandaş Fernur Sözen ise yaptığı konuşmada doğup büyüdüğü topraklara hizmet etmek için elinden gelen çabayı gösterdiğini belirterek, “Ülkemi ve doğup büyüdüğüm bu toprakları çok seviyorum. Ben çiftçi bir ailenin kızıyım. Annem ve babam bana küçüklüğümden bu yana hep paylaşmayı öğretti. Bende bu sebeple ilk olarak Küçükkuyu beldemizde Hamiyet-Feridun Sözen sevgi evleri kompleksini yaptırarak bunu Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu’na bağışladım. Ardından da 16 derslikli bir ilköğretim okulunu yaptırdım. Şimdi de beldemizde büyük bir eksikliği olan 12 derslikli yeni bir lise binası yaptırmayı kararlaştırdım. Hayırlısı olsun” dedi. 

Yapılan konuşmaların ardından ise 3 ders araçları odası, 2 idare odası,1 kütüphane ve 1 laboratuarı olan 12 derslikli lise binasının protokolü imzalandı. İmza törenine Vali Orhan Kırlı, AK Parti Çanakkale Milletvekili Müjdat Kuşku, Küçükkuyu Belediye Başkanı Yusuf Aksoy, Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2008 Salı 16:42:13
Güncelleme :19 Ağustos 2008 Salı 16:46:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?