5
Mayıs
2024
Pazar
ÇANAKKALE

Hayvan ahırları köy dışına çıkarılıyor

Çanakkale’de Mahalli Çevre Kurulu kararı ile büyük ve küçükbaş hayvan ahırlarının köy dışına çıkarılmasına karar verildi. 

Edinilen bilgiye göre Mahalli Çevre Kurulu’nun aldığı kararla köylerde yerleşim alanı içindeki ahırlarda yaz aylarında büyük ve küçükbaş hayvanların katı ve sıvı atıklarından oluşan çevre sağlık problemlerinden dolayı ahır ve besihanelerin köy dışına çıkarılması zorunlu hale getirildi. Alınan karara göre 20 adet büyük ve 50 adet küçükbaş üzeri hayvanın bulunduğu ahırların yerleşim alanı ve il yollarına 200 metre mesafede kurulması zorunlululuğu getirilirken, bu rakamların altındaki ahırların ise evlere bitişik nizamda yapılmaması, hayvanlara ait katı ve sıvı atıkların kanalizasyona verilmemesi, katı ve sıvı atıkların 3 metreküpten fazla biriktirilmemesi kararı alındı. Bu konulara riayet etmeyenler hakkında ise 6 bin YTL para cezasının uygulanacağı konusundaki karar köy muhtarlığı tarafından hayvan sahiplerine tebliğ edildi. 

Bu arada alınan karar gereği 500 adet kanatlı hayvan üretimi yapan işletmelerin ise il yollarına ve yerleşim alanlarına 1 kilometre mesafede yapılması, ayrıca işletmelerin rüzgar akımlarına da riayet ederek kurulması gerektiği belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2008 Salı 09:38:09
Güncelleme :19 Ağustos 2008 Salı 09:42:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?