30
Nisan
2024
Salı
ÇANAKKALE

Hayvan hırsızlarına darbe

Çanakkale'nin Ezine ilçesine bağlı Geyikli beldesinde 11 küçükbaş hayvanın çalınması üzerine operasyon başlatan jandarma ekipleri, 3 kişiyi çaldıkları toplam 83 küçükbaş hayvanla İzmir'de yakaladı.

Edinilen bilgiye göre, Kurban Bayramı'nın yaklaşması ile hayvan hırsızlığı olaylarına karşı önlem alan jandarma ekipleri, Çanakkale'nin Ezine ilçesine bağlı Geyikli beldesinde bir şahsın ağılından 11 küçükbaş hayvanın çalınması üzerine inceleme başlattı. Olay yerindeki aracın lastik izleri ve şüpheli araç bilgileri doğrultusunda arama çalışmalarını yürüten jandarma, otomobilin İzmir'in Kınık ilçesinde yakalanmasını sağladı. Yakalanan İ.G isimli zanlı Ezine ilçesine getirilirken, N.Ç. adlı zanlı da Ezine'ye bağlı Tuzla köyünde yakalandı.

Zanlıların ifadelerinde çaldıkları küçükbaş hayvanları İzmir'de L.Y. isimli şahısla birlikte koordineli olarak pazarladıklarını belirtmesi üzerine bu şahıs da gözaltına alındı. Yapılan sorgulamaların ardından çalıntı toplam 83 küçükbaş hayvan İzmir'e bağlı Menemen ilçesindeki bir ağılda bulundu. Çalınan hayvanlar sahiplerine teslim edilirken, hırsızlık olayını gerçekleştiren L.Y, N.Ç ve İ.G. tutuklanarak Çanakkale Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

Çanakkale ve yöresinde daha önce meydana gelen 5 hayvan hırsızlığı olayını da yakalanan zanlıların gerçekleştirdiği belirlendi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2010 Salı 16:39:01
Güncelleme :19 Ekim 2010 Salı 20:39:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?