5
Mayıs
2024
Pazar
ÇANAKKALE

Hayvanseverlerden protesto

Çanakkaleli hayvan severler bir süre önce Antalya sokaklarında başıboş köpeklerin öldürülmesine tepki göstermek amacıyla halk bahçesinde protesto eylemi düzenledi. 

Ellerinde çeşitli dövizlerle Halk bahçesindeki kedili konak önünde toplanan 30’a yakın hayvan sever Antalya’da köpeklere yönelik yapılan uygulamalara tepki gösterdi. Konu ile ilgili bir basın açıklaması yapan Doğayı, Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği Çanakkale Şube Başkanı Sitare Şahin, geçtiğimiz hafta Antalya sokaklarında kuduz bahanesi ile acımasızca katledilen sokak hayvanlarından onları koruyamadıkları için özür dilediklerini belirterek, “Antalya’da boyunlarından bağlanarak, minicik yavrular, kısırlaştırılmış, aşılanmış yetiştin köpekler, hatta sahipli tasmalı köpekler, kimisi yarı diri, kimisi de toprağa gömülerek ortadan kaldırılmaya çalışıldı. Onları malesef koruyamadık. Onları acımasız belediyelerin elinden ancak ölüm kurtarabildi. Burada insan olmanın dayanılmaz utancını yaşıyoruz. Yüreğinde insan olmanın onurunu taşıyan herkesi bu hain katliamlara dur demeye davet ediyoruz” dedi. 

Yapılan konuşmanın ardından hayvan severler ellerindeki karanfilleri kedili konağın önüne bırakarak bölgeden ayrıldılar.

.
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2008 Cumartesi 15:10:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?