6
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇANAKKALE

Her şehide bir fidan

Sanatçı Fatih Balcı’nın tasarladığı, sanat danışmanlığını Beral Madra’nın yaptığı "Proje Çanakkale" isimli organizasyonla, Çanakkale Savaşları’nda hayatını kaybeden her Şehit için bir fidan dikilmesine başlandı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Terzioğlu Kampusu’nda gerçekleştirilen fidan dikme töreninde bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Ramazan Aydın, bunun yıllardır süren üniversite kampusu içindeki ağaçlandırma çalışmalarından birisi olduğunu belirterek, "Ancak bunun o çalışmalardan biraz daha farkı var. Bugünkü çalışmayı Güzel Sanatlar Fakültesi elemanlarımız organize ediyor. Onlar bu projeyi Tema ile birlikte güzel sanatlar kapsamında ele alarak ortaya koydular. Biz de üniversite olarak kendilerine destek sağlıyoruz. Çevrenin korunması, fidan dikilmesi gibi her türlü proje bizim için kutsaldır. Bu projeyi hazırlayanları tebrik ediyorum. Bu projelerin devamını bekliyorum. Yazın bunların sulanması, bakımlarının yapılması gerekiyor. Öğrencilerimizin burada aktif bir şekilde rol almasını istiyoruz. Bu onların bilinçlenmesi için çok önemli" dedi.

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 90. yıl dönümünde 253 bin şehidin hatırası için 253 bin fidan dikilmesini hedefleyen projenin önemine işaret eden Rektör Aydın, 90. yılda böyle bir etkinliğin şehitlerimiz adına yapılıyor olmasının heyecan verici olduğunu söyledi.

TEMA Vakfı Başkanı Hayrettin Karaca ise, bugünün sanatla toprağın birleştiği bir gün olduğunu ifade etti. Yapılan konuşmaların ardından Aydın, Karaca ve üniversite ile anaokulu öğrencileri, kampusa bin 800 fidan dikti.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2005 Perşembe 16:56:32
Güncelleme :18 Mart 2005 Cuma 13:56:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?