5
Mayıs
2024
Pazar
ÇANAKKALE

İl merkezine 105 MOBESE kamerası

Çanakkale'de huzur ve güvenin en iyi şekilde sağlanabilmesi amacıyla il merkezinde değişik bölgelere 105 MOBESE kamerası konulacak. 

Çanak Otel'de düzenlenen MOBESE (Kent Güvenliği Sistemi) projesinin tanıtım toplantısında konuşan Çanakkale Valisi Orhan Kırlı, "Huzur kenti olan ilimizde güvenliğin eni iyi şekilde sağlanabilmesi amacıyla en son teknolojileri kullanarak projeleri hayata geçirmeye çalışıyoruz. Son olarak da il merkezinde belirli bölgelere 105 kamera koymayı uygun gördük. Bu sistemin sürdürülebilirliği çok önemli. Bu sebeple projeye birçok birimin de katkıda bulunması gerekiyor. Bu konuda belediyenin ve çeşitli kurumların da maddi olarak buna katkıda bulunması, projenin daha kısa sürede tamamlanmasını sağlar. 'Öde ve yararlan' prensibiyle bu sisteme katkıda bulunanlar, bundan en iyi şekilde yararlanabilecekler" dedi. 

Vali Kırlı, MOBESE sisteminin suçluların tespiti, plaka sorgulama gibi faydalarının yanı sıra özellikle deprem ve diğer doğal afetlerde de büyük yararı olacağını belirterek, "Bu gibi durumlarda komuta merkezinden şehrin büyük kesimini anında görebileceğimiz için sorunlara çözüm bulmak kolaylaşacak. Bu sistemi il merkezinden başlayıp ilçelerimizde de kurmaktan yanayız. Bu yıl içerisinde başlayacağımız çalışmayla sistemi yıl sonuna kadar hizmete sokmayı planlıyoruz" diye konuştu. 

İl Emniyet Müdürü İhsan Ünal da, Çanakkale'nin huzur kenti olduğunu ifade ederek, "Bu durum ilimize artı bir değer katıyor. Bu kapsamda ilimizdeki huzur ve güvenin devamının sağlanması için 'Kent Güvenlik Yönetim Sistemi' olarak adlandırılan MOBESE sistemini aktif hale getirmek için bir çalışma başlattık. Yapılacak projeyle il merkezinde belirli bölgelere 43 hassas, 16 hareketli, 22 sabit ve 24 de plaka kontrollü olmak üzere toplam 105 MOBESE kamerası koyacağız. Başkalarının hürriyetine engel olmadan, umuma açık olan bölgelere konulacak bu kameralar sayesinde güvenlik en iyi şekilde sağlanabilecek" dedi. 

İl Telekom Müdürü Erhan Kaya ise, projeye Türk Telekom olarak gerekli katkıda bulunacaklarını belirtti. Konuşmaların ardından Erkan Mızrak tarafından MOBESE projesi tanıtıldı. Proje tanıtım toplantısına Vali Orhan Kırlı, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Emniyet Müdürü İhsan Ünal, kaymakamlar ve daire müdürleri katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2008 Salı 17:34:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?