5
Mayıs
2024
Pazar
ÇANAKKALE

'İnternet Evi' açıldı

Çanakkale Belediyesi ile Telekom’un ortaklaşa gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projesi kapsamında sosyal tesislerde “İnternet Evi” kuruldu. 

“İnternet Evi”nin açılışında bir konuşma yapan Çanakkale İl Telekom Yönetici Yardımcısı Hacı Öztürk, sosyal sorumluluk projesi kapsamında Ulaştırma Bakanlığı ile birlikte 2007 yılının ortalarından itibaren ülke genelindeki 850 ilçeye internet evi kurulmasını planlandığını belirterek, “Şirketimiz bu proje için yaklaşık 20 milyon YTL kaynak ayırdı. Bu proje ile internetin kullanımının geniş kitlelere yayılması, ülkemiz insanına e-Türkiye ile e-Devlet kavramlarının tanıtılması ve e- dönüşüm sürecine katkıda bulunup internet kullanımına imkanı olmayanlara kullanım fırsatı sunulmasını amaçlanıyor. Çanakkale’de de bu kapsamda 12 ilçe merkezin tamamında internet evlerinin kurulması ile çalışmalar devam ediyor. Çanakkale merkez ilçe, Ayvacık, Bayramiç, Bozcaada, Ezine, Eceabat, Gelibolu ve Yenice ilçelerinde internet evleri kurularak hizmete girdi. Şirketimiz tarafından her ilçe merkezi için 20’şer adet PC, masa, koltuk ile birer yazıcı ve klima tahsis edildi. Bu konuda gerekli olan binalar ise Kaymakamlıklar ve Belediyeler tarafından tahsis edildi. Çanakkale’de de belediyenin tahsis ettiği sosyal tesislerde 10 bilgisayar ile bu hizmeti vermeye başladık” dedi. 

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da yaptığı konuşmada sosyal sorumluluk projesi kapsamında Telekom ile ortaklaşa gerçekleştirilen “İnternet Evi” projesinin önemine değinerek, “Bu proje ile internet hizmeti alamayan vatandaşlarımız TC kimlik numarasını kayıt ettirek buradan yararlanabilecekler. Yoğunluğun olması halinde vatandaşlarımız diğer kişilerin haklarına saygı göstermek için 1 saat süreyle internete ücretsiz olarak bağlanabilecekler. Eğer yoğunluk yoksa internet başında kalabilecekler” dedi. 

İnternet evinin açılışına Vali Yardımcısı Ali Partal, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Telekom İl Müdürlüğü temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. İnternete ilk kayıt yaptırıp bağlanan ise protokol üyeleri oldu.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2008 Cuma 13:10:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?