3
Mayıs
2024
Cuma
ÇANAKKALE

İskele meydanı yeniden düzenlenecek

Çanakkale'de her gün yüzlerce araç ile binlerce kişinin arabalı vapurlara binmek için geldiği iskele meydanı yeniden düzenlenerek modern bir hale getirilecek.
 
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Çanakkale Belediyesi yetkilileri, iskelenin yeniden düzenlenmesine yönelik taslak projenin hazırlandığını belirterek, "Bu bölgenin daha modern bir hale getirilmesi için gerekli olan projemizi hazırladık. Belediyemiz İmar Müdürlüğünde görevli teknik bir personel tarafından çizimi yapılan projenin tanıtımını ilk olarak Belediye Meclisi üyelerimize yaptık. Ortasında avlusu bulunan, giriş ve çıkış kapılarının yanı sıra standart ölçülerde işyerleri ile çevrili bu iskele meydanında yeni yapılacak binanın en üst katında başkanlık ofisi de bulunacak. Çanakkale'yi ziyaret edecek olan üst düzey yetkililer ise burada ağırlanacaklar.
Ayrıca iskele meydanında bulunan ve herkesin ilgisini çeken manolya ağıcına ise hiç dokunmayacağız. Bu ağaç aynen yerinde kalacak.
Kayserili Ahmet Paşa ve iskele meydanında toplam 4 ayrı kapısı bulunan projede bütün kapılar ise ön kısma açık olacak. Yapılacak olan bina içinde ise yiyecekten, hediyelik eşyaya kadar her türlü hediyelik eşyanın satılacağı yerler bulunacak. Bir sür tartışmaya açık tutulacak olan bu taslak proje beğeni kazanırsa, hemen yapımına geçilecek" dediler.
İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2006 Pazartesi 14:09:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?