2
Mayıs
2024
Perşembe
ÇANAKKALE

İşte seçim sonucu

ÇANAKKALE’DE MİLLETVEKİLLERİ BELLİ OLDU

Genel seçimlerde Çanakkale’de 4 milletvekilliğinin ikisini AK Parti alırken diğer ikisini de CHP kazandı.

Çanakkale’de 1636 sandıkta oy kullanan seçmenler oylamaya yüksek oranda katılım sağladı. Yapılan oylama sonunda AK Parti’den Mehmet Daniş ve İsmail Kaşdemir ile CHP’den Ali Sarıbaş ve Serdar Soydan milletvekilliğini kazanarak TBMM’de Çanakkale’yi temsil etme hakkını kazandı. Çanakkale’yi geçtiğimiz dönem mecliste temsil eden MHP’nin bu seçimde aday çıkaramaması ise dikkat çekti. Seçim sonunda AK Parti ve CHP il binalarında büyük sevinç yaşanırken milletvekilliğini kazanan adaylar ve partililer büyük sevinç yaşadı. Seçim sonunda açıklamalarda bulunan AK Parti Milletvekili Mehmet Daniş, Çanakkale’de birinci parti olduklarını belirterek, “Çanakkale halkı AK Partilidir. AK Partimizin 2015 vizyonu ve 2023 Türkiyesi’ni onaylamıştır. Bu dönemde Çanakkale’yi 2 milletvekili ile mecliste temsil edeceğiz. Seçilen bütün milletvekili arkadaşlarımızı kutluyor ve başarılar diliyorum” dedi.

CHP Milletvekilliğini kazanan Ali Sarıbaş ise yaptığı açıklamada CHP’nin Çanakkale’deki oylarında bir artış görüldüğünü belirterek, “Bunun nedenleri arasında Çanakkale’de ön seçim yapmamız ve projelerimizi halka iyi anlatmamız ilk sırada yer alıyor. Bundan sonra da verdiğimiz sözleri yerine getirmek için Ankara’da çalışmalarımı sürdüreceğiz”

CHP milletvekilliği kazanan Serdar Soydan ise yaptığa çıkılamada partideki yaşanan başarının en büyük mimarının gece gündüz demeden çalışan bayanlar olduğunu belirterek, “Bizleri verdikleri oylarla Ankara’ya gönderen tüm Çanakkaleli seçmenlerimize sonsuz teşekkürlerimizi iletiyorum. Mecliste ana muhalefete görevini en iyi şekilde yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Çanakkale’yi TBMM’de temsil edecek milletvekili adaylarının özgeçmişleri:

ALİ SARIBAŞ (CHP)

01 Eylül1955 yılında Çan’da doğdu. İlk ve ortaokulu Çan'da, liseyi İstanbul Kabataş Erkek Lisesinde okudu. Ankara Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden mimar olarak mezun oldu.1983 yılında SODEP’in kurucuları arasında yer aldı. SHP’de kurultay delegeliği ve ilçe başkan yardımcılığı ile SHP Güneydoğu raporunun hazırlanmasında görev aldı. CHP’de kurultay delegeliği yaptı.1989–2009 yılları arasında 20 yıl Çan Belediye Başkanlığı yaptı. TMMOB Mimarlar odası genel merkez denetleme kurulu üyesi, Kazdağları ve Madra Dağı Belediyeler Birliği Kurucusu, Kazdağları ve Madradağı Çevre Platformu Dönem Başkanı, Çan ADD, Halkevleri kurucu başkanlığı, Çan Spor Başkanlığı, Çan Meslek Yüksek Okulu Yaptırma Derneği Başkanlığı, Çan Sağlık Kuruluşlarını Destekleme ve Yaşatma Derneği Başkanlığı, Çan Musiki Derneği kurucu üyeliği yanı sıra birçok sivil toplum örgütünde yöneticiliği görevinde bulundu.

SERDAR SOYDAN (CHP)

7 Kasım 1957 Yılında Ezine ilçesine bağlı Akköy’de doğdu. İlkokulu Akköy, ortaokul ve liseyi Çanakkale’de okudu. Ege Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Fakültesi Gıda Mühendisliği bölümünden mezun oldu. SODEP ve SHP ‘de çeşikli dönemlerde partide görev yaptı. Evli ve 2 çocuk babası olan Soydan 3 dönem CHP il başkanlığı görevinde bulundu.

MEHMET DANİŞ (AK PARTİ)

2 Ağustos1971'de Çanakkale'de doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdikten sonra Çanakkale’de avukatlık görevine başladı. Çanakkale Barosu'na kayıtlı olarak bir süre serbest avukatlık yaptı. 22. Dönemde Çanakkale Milletvekilliği görevini yürüten Daniş, aynı dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Katip Üyeliği görevinde bulundu. 23. dönemde de Çanakkale Milletvekilliği görevini yürüten Mehmet Daniş orta düzeyde İngilizce ve Arapça bilmekte olup evli ve 3 çocuk babasıdır.

İSMAİL KAŞDEMİR (AK PARTİ)

15 Eylül1978 tarihinde Biga’nın Balıklıçeşme Beldesi’nde doğdu. İlkokul ve ortaokulu Balıklıçeşme İlköğretim Okulu’nda okudu. 1992 yılında girmiş olduğu Lüleburgaz Kepirtepe Anadolu Öğretmen Lisesi’ni, parasız yatılı olarak 1996 yılında bitirdi. Aynı yıl üniversite sınavını kazanarak, girmiş olduğu Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini 2000 yılında bitirdi. Avukatlık stajını yaptıktan sonra askerlik görevini 2002 yılında Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı’nda kısa dönem er olarak yaptı. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü’nde Yüksek Lisans eğitimini tamamladı. 2003 yılında başlamış olduğu avukatlık mesleğini, Biga ilçesinde devam ettirmektedir. Birçok sivil toplum kuruluşunda görev almaktadır. Evli olup İngilizce bilmektedir.

ÇANAKKALE’DE MİLLETVEKİLLERİ BELLİ OLDU
ÇANAKKALE’DE MİLLETVEKİLLERİ BELLİ OLDU
ÇANAKKALE’DE MİLLETVEKİLLERİ BELLİ OLDU
ÇANAKKALE’DE MİLLETVEKİLLERİ BELLİ OLDU
ÇANAKKALE’DE MİLLETVEKİLLERİ BELLİ OLDU
ÇANAKKALE’DE MİLLETVEKİLLERİ BELLİ OLDU
ÇANAKKALE’DE MİLLETVEKİLLERİ BELLİ OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2011 Pazar 22:26:01
Güncelleme :13 Haziran 2011 Pazartesi 01:40:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?