30
Nisan
2024
Salı
ÇANAKKALE

İstiklal camisinin temeli atıldı

İSTİKLAL CAMİSİNİN TEMELİ ATILDI

Çanakkale’nin Çan ilçesinde İstiklal Mahallesi Kuyular mevkiine yapılacak İstiklal Camisi için temel atma töreni düzenlendi.

Çan Çarşı Camisi İmam Hatibi Mehmet Ali Barman’ın sunuculuğunu yaptığı ve arsası İbrahim Ak tarafından hibe edilen İstiklal Mahallesi Kuyular mevkisinde üç bin metrekare arazi üzerine 260 metrekare kapalı alana üç kat olarak inşa edilecek caminin temel atma töreni, Kur’an-ı Kerim okunması ile başladı.

Törende ilk konuşmayı Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu yaptı. Başkan Kuzu, yapılan caminin burada ve bu bölgede yaşayan vatandaşların ibadet edebilmek için gerçekten ihtiyaç duydukları belirterek, caminin yapılmasına vesile olup katkıları olan herkese teşekkür etti. AK Parti Çanakkale Milletvekili Müjdat Kuşku da yaptığı kısa konuşmada, caminin mahalle halkına ve ilçeye hayırlı, uğurlu olmasını diledi.

Çan Müftüsü Ali Osman Bayrak ise dua yaptırmak üzere geldiği kürsüde, cami yaptırmanın önemini vurgulayarak, güzel ve hayırlı yapının meydana gelmesinde emeği geçen tüm kişi ve kuruluşlara teşekkür etti.

Çan’ın 12. camisi olarak yapımına başlanılan İstiklal Camisi’nin temel atma törenine Çan Kaymakamı Hasan Gözen, Terzialan Belediye Başkanı Bahattin Sağın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri ile Fatih Mahallesi Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ali Keskin ve kalabalık bir vatandaş grubu katıldı.

 

İSTİKLAL CAMİSİNİN TEMELİ ATILDI
İSTİKLAL CAMİSİNİN TEMELİ ATILDI
İSTİKLAL CAMİSİNİN TEMELİ ATILDI
İHA
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2010 Cuma 08:38:04
Güncelleme :1 Ekim 2010 Cuma 09:01:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?