4
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇANAKKALE

Kaçak göçmen teknesi çürüyor

Çanakkale'nin Ayvacık İlçesi'ne bağlı Küçükkuyu Beldesi Ahmetçe açıklarında 3 yıl önce 5 kaçak Çinli'nin kaçarken yakalandığı "B. Yusuf" isimli tekne beldedeki liman içinde çürümeye terk edildi. 

Küçükkuyu'da 3 yıl önce içinde 5 Çinli kaçak göçmen ile Yalı Ahmetçe açıklarında Yunanistan'ın Midilli adasına kaçmak isterken Sahil Güvenlik ekiplerince yakalanıp beldeye getirilerek limana bağlanan "B.Yusuf" adlı tekne aradan geçen uzun zaman içinde bağlandığı yerde çürüyüp batmaşa başladı. 

Bir bankaya ipotekli olduğu öğrenilen teknenin limanda daha ne kadar kalacağı merak edilirken, vatandaşlar limanda görüntü kirliliğine sebebiyet veren teknenin bir an önce kaldırılmasını istediler. Geçen yıl Aralık ayında Denizcilik Müsteşarlığı PSC (Liman Devleti Kontrolü) ekipleri Küçükkuyu limanında bulunan "B.Yusuf" adlı tekneyi de zapta geçirerek kaldırılması için çalışma yapacaklarını açıklamalarına rağmen, hiçbir gelişmenin olmaması dikkati çekiyor. Küçükkuyu'nun bir turizm merkezi olması nedeniyle vatandaşlar teknenin bir an önce kaldırılmasını istediler.
İHA
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2006 Perşembe 12:01:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?