30
Nisan
2024
Salı
ÇANAKKALE

Kadın girişimcilerden Rektöre ziyaret

Çanakkale ELDER, Türk Kadınlar Birliği Derneği ve Çanakkale Kadın Girişimcileri Kooperatifi bir araya gelerek oluşturdukları, Çanakkale Troia Kadın Üretim ve İstihdam Platformu Temsilcileri, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Akdemir'i makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Çanakkale Troia Kadın Üretim ve İstihdam Platformu Dönem Temsilcisi Saadet Başaran, platformun amaç ve hedeflerinden bahsederek, “Platformumuz Çanakkale de bulunan üç kadın dernek ve kooperatifinin bir araya gelmesiyle oluştu. Platform bünyesinde yapılan çalışmalar troia temalı olacak. Kaliteli hediyelik eşya üretip kadın istihdamını sağlamak istiyoruz. Platformumuzun çalışma alanları seramik, çini, boyama, takı, keçeden oluşuyor. Çanakkale Troia Kadın Üretim ve İstihdam Platformu Temsilcileri olarak Kadın İş ve Eğitim Projesi kapsamında yapacağımız çalışmalarda üniversiteyle işbirliği içerisinde çalışmak istiyoruz" dedi.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Akdemir ise kadın girişimcilere geçmişte olduğu gibi bugün ve gelecekte de gerekli desteğin verileceğinin altını çizdi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2009 Salı 16:15:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?