5
Mayıs
2024
Pazar
ÇANAKKALE

Kale Seramik ve İÇDAŞ’a çevre ödülü

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (Tüsiad) Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Avrupa Birliği (AB) Üyeliği Yolunda İlerleyen Türkiye'nin, AB Çevre Mevzuatına Uyumu İçin Yapması Gereken Yatırımların Maliyetinin Kamu Kesimi İçin 50 Milyar Euro, Özel Sektör İçin İse 18 Milyar Euro Olarak Hesaplandığını Belirtti. 

Bu yıl ikincisi düzenlenen, firmaların çevresel performans, sürdürülebilir politika ve uygulamalarının ölçümlendiği program çerçevesinde ''Yönetim'', ''Ürün'' ve ''Süreç'' olmak üzere 3 kategoride ödül verildi.

Ürün kategorisinde Ford Otomotiv birinciliğe layık görülürken, Çanakkale Seramik ikincilik ödülü kazandı. Bu kategoride jüri üçüncülüğe değer firma bulamadı.

Yönetim kategorisinde ise İÇDAŞ Çelik Enerji Tersane ve Ulaşım Sanayi A.Ş. birincilik ödülüne hak kazanırken, ikinci Ford Otomotiv, üçüncü ise Aygaz oldu.

İçdaş Genel Müdürü Bülend Engin ödülü 10.000 kişilik İÇDAŞ ailesi adına aldığını belirterek firma olarak sanayi ve çevre ilişkisinin paradoksal bir yapı içermediğini ispat için yola çıktıklarını ve "2006 İSO verilerine göre Türkiye'nin en büyük 13. sanayi kuruluşuyuz. 2015 Hedefimiz ilk beşe girmek, ancak çevre konusunda çıtamız hep yüksek olacak." Engin İÇDAŞ ailesi olarak Brüksel'de verilecek olan büyük ödülü de kazanacaklarına inandıklarını söyledi.

Trakya Net Haber
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2008 Pazartesi 14:50:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?