30
Nisan
2024
Salı
ÇANAKKALE

Kaleseramik'ten yılın ilk ihracatı

KALESERAMİK’TEN 2010 YILININ İLK İHRACATI AMERİKA’YA

Kaleseramik Çanakkale Kalebodur Seramik Sanayi AŞ., 2010 yılının ilk ihracatını Amerika Birleşik Devletleri’ne yaptı.

Çanakkale’nin Çan İlçesinde kurulu Kaleseramik Fabrikaları'nda düzenlenen törende bir konuşma yapan Kaleseramik Genel Müdürü Remzi Gula, 2009 yılının zorlu koşullarına rağmen Kaleseramik'in 40 milyon metrekarelik satış gerçekleştirdiğini, 2009 yılını bütçelerinin üzerinde kapatacaklarını belirterek, “Krize rağmen Kaleseramik olarak pazar payımızı yüzde 10 oranında arttırmayı başardık. Üretim açısından da oldukça verimli bir yıl geçirdik. 38 yeni ürün serisi ile 648 yeni ürünü tüketicilerin beğenisine sunduk. Yılı, bütçemizin üzerinde rakamlar ile bitireceğiz. Kaleseramik olarak üretimimizin yüzde 40’ını ihraç ediyoruz. Türkiye’nin kaplamalık seramik ihracatının yüzde 20’si tek başına gerçekleştirmekteyiz. İhracatımızın yüzde 55’ini Avrupa Birliği Ülkelerine, yüzde 15’ini Ortadoğu Ülkelerine, yüzde 8’ini Kuzey Amerika’ya, yüzde 15’ini de diğer ülkelere yapmaktayız. İsrail’de seramik kaplamalık pazarının yüzde 8’ini, İsveç’te yüzde 5’ini, Birleşik Arap Emirlikleri’nde yüzde 5’ini elinde bulunduran Kaleseramik, 3000’in üzerinde üreticinin rekabet ettiği dünya pazarında ihraç edilen hacmin yüzde 1'ine sahip” dedi.

Türkiye’nin doğusundaki ve güneyindeki ülkelerin büyüme hızının 2010 ve sonrasında dünya ekonomisini sürüklemesinin beklendiğini de belirten Gula, “Türkiye’nin, bu bölge ülkeleri ile güçlendirdiği ilişkilerin ihracatımıza olumlu yansımasını bekliyoruz. Seramik sektörü olarak pazar paylarımızı korumak ve bu ülkeler yönünde artırmak üzerine çalışacağız. Kaleseramik olarak 2010 yılında yüzde 12’lik bir ciro artışı hedefliyoruz. İhracat için artış hedefimizi yüzde 50 olarak belirledik” dedi.

Düzenlen törene Kaleseramik Genel Müdürü Remzi Gula’nın yanı sıra Kale Grubu müdürleri, yöneticileri, çalışanlar ve nakliyeciler katıldı. Yapılan törenin ardından Çanakkale Seramik, Kalebodur, Kalesinterfleks ürünleri Kalenakliyat Seyahat ve Turizm A.Ş’ye ait araçlarla yurt içi ve yurt dışına gönderildi. 2010 yılının ilk ihracatı ise Amerika’ya yapıldı.

KALESERAMİK’TEN 2010 YILININ İLK İHRACATI AMERİKA’YA
KALESERAMİK’TEN 2010 YILININ İLK İHRACATI AMERİKA’YA
İHA
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2010 Cuma 16:34:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?