6
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇANAKKALE

Kar, Çanakkale'yi kötü vurdu

Çanakkale’de sabah saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı hala etkisini sürdürüyor. Kar yağışı özellikle yüksek kesimlerde daha fazla etkisini gösterirken, araçların yollarda kalmaması için belediye ve karayolları ekipleri kar temizleme çalışmalarını sürdürüyor.

Çanakkale’nin yüksek kesimlerinde kar kalınlığının 10 santimetreye kadar ulaştığını belirten yetkililer, yağışın yarın öğle saatlerine kadar aralıklarla devam edeceğini söyledi. Gece don görüleceğini belirten meteoroloji yetkilileri ise, vatandaşların tedbirli olmasını istedi.
Yoğun kar yağışı ve tipinin yanı sıra saatteki hızı zaman zaman 80 kilometreye ulaşan şiddetli poyraz fırtınası sebebiyle Geyikli-Bozcaada, Kabatepe-Gökçeada ve Gökçeada-Çanakkale arasındaki vapur seferleri halen yapılamıyor. Türkiye Denizcilik İşletmeleri yetkilileri, fırtına ve karın etkisini artırması halinde Çanakkale-Eceabat ve Gelibolu-Lapseki arasındaki vapur seferlerinin de iptal edilebileceğini bildirdi.

Öte yandan Çanakkale-İstanbul karayolunun açık olduğu öğrenilirken, Korudağı mevkiinde etkili olan kar yağışı ve don sebebiyle bu istikamete gidecek olan araçlara zincir, takoz ve çekme halatı bulundurma mecburiyeti getirildi. Bu malzemelerin bulunmadığı araçların seyrine izin verilmiyor.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2005 Perşembe 17:18:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?