30
Nisan
2024
Salı
ÇANAKKALE

Kar hayatı felç etti

ÇANAKKALE'DE YOĞUN KAR YAĞIŞI SÜRÜYOR

Çanakkale'de sabah saatlerinde başlayan tipi şeklindeki kar yağışı etkisini sürdürüyor.

Yoğun kar yağışı sebebiyle il merkezinde cadde ve sokaklarda yaklaşık 10 santimetrekareye ulaşan kar kalınlığı yayalar ve sürücülere zor anlar yaşatırken, belediye ekipleri buzlanmaya karşı tuzlama çalışması başlattı. Bu arada görüş mesafesinin 50 metreye kadar düşmesi sebebiyle Deniz Trafik İstasyonu tarafından güvenlik açısından tek taraflı olarak kapatılan Çanakkale Boğazı, görüş mesafesinin sıfıra kadar düşmesi üzerine saat 13.30'dan itibaren çift taraflı olarak kapatıldı. Çanakkale Boğazı'ndan geçecek çok sayıda gemi, Bozcaada ve Gelibolu önlerinde demirlemeye başladı.

Çanakkale Boğazı ile adalar hattında deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ A.Ş. yetkilileri ise yoğun kar yağışı ve fırtına sebebiyle Gelibolu-Lapseki, Gökçeada-Kabatepe ve Geyikli-Bozcaada arasındaki feribot seferlerinin geçici olarak durdurulduğunu belirterek, boğaz hattında sadece Çanakkale-Eceabat arasında seferlerin yapıldığını açıkladı.

Öte yandan Çanakkale Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı trafik ekipleri, kar sebebiyle zincir, çekme halatı ve takoz bulunmayan araçların trafiğe çıkmasına izin vermiyor. Ekipler, Çanakkale istikametinden İstanbul, Bursa ve İzmir yönüne gidecek otobüs firmalarını da uyarırken, feribot seferlerinin yapılamaması üzerine ağır tonajlı araçlar da şehir girişinde bekletiliyor.

ÇANAKKALE'DE YOĞUN KAR YAĞIŞI SÜRÜYOR
ÇANAKKALE'DE YOĞUN KAR YAĞIŞI SÜRÜYOR
İHA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2010 Salı 16:43:03
Güncelleme :2 Şubat 2010 Salı 23:49:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?