2
Mayıs
2024
Perşembe
ÇANAKKALE

Kar yağışı başladı

ÇANAKKALE'DE YOĞUN KAR YAĞIŞI

Soğuk havanın etkisini gösterdiği Çanakkale'de öğle saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilerken, tipi sebebiyle görüş mesafesinin zaman zaman 1 milin altına düştüğü Çanakkale Boğazı'nda gemiler dikkatli seyretmeleri konusunda uyarılıyor.

Çanakkale il merkezinde saat 12.00 sıralarında tipi şeklinde başlayan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiledi. Aralıksız olarak devam eden kar yağışı sebebiyle Çanakkale Boğazı içerisinde görüş mesafesinin zaman zaman 1 mile kadar düşmesi sebebiyle duruma el koyan Deniz Trafik İstasyonu yetkilileri, gemileri dikkatli seyretmeleri konusunda telsiz kanalı ile uyardı.

Öte yandan, özellikle yüksek kesimlerde etkili olan yağış bu bölgelerde kar kalınlığının 2-3 santimetreye kadar yükselmesine sebep oldu. Belediye ve Karayolları ekipleri gece olabilecek buzlanmaya karşı önlem alırken, Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri İstanbul, İzmir ve Bursa yönüne gidecek araç sürücülerini uyararak zincir, takoz ve çekme halatı bulundurmalarını istedi. Kar yağışı sebebiyle Çanakkale Boğazı'nda deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ AŞ'ye ait araba vapur seferlerinde ise bir aksama yaşanmadığı açıklandı.

Çanakkale Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri de kar yağışının gün boyu aralıklarla etkili olacağını belirterek vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

ÇANAKKALE'DE YOĞUN KAR YAĞIŞI
ÇANAKKALE'DE YOĞUN KAR YAĞIŞI
ÇANAKKALE'DE YOĞUN KAR YAĞIŞI
ÇANAKKALE'DE YOĞUN KAR YAĞIŞI
ÇANAKKALE'DE YOĞUN KAR YAĞIŞI
İHA
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2011 Salı 14:16:03
Güncelleme :26 Ocak 2011 Çarşamba 01:58:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?