30
Nisan
2024
Salı
ÇANAKKALE

Kar yaşamı felç etti

Çanakkale'de dün öğle saatlerinde şiddetli fırtına ile birlikte başlayan tipi şeklindeki kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor.

Gece boyunca fasılasız devam eden yoğun kar yağışı yüzünden il merkezi ile Eceabat-Gelibolu ve Lapseki ilçelerinde vatandaşlar zor anlar yaşadı. Zaman zaman il merkezi ile Lapseki'de elektrik kesintileri meydana geldi. Vatandaşlar, Uludağ Elektrik A.Ş. Çanakkale İl Müdürlüğü ekiplerinin kısa sürede elektrikleri yeniden vermesiyle rahat nefes aldı.

Zaman zaman küçük çaplı trafik kazalarının da olduğu Çanakkale'de, emniyet ekipleri zincir, çekme halatı ve takoz bulunmayan araçların trafiğe çıkmasına izin vermiyor. Çanakkale istikametinden İstanbul, Bursa ve İzmir yönüne gidecek otobüsleri ikaz eden ekipler, gerekli tedbirlerin alınmasını, yavaş ve dikkatli seyredilmesini istiyor.

ADALARA 2 GÜNDÜR FERİBOT SEFERİ YAPILAMIYOR

Bu arada Çanakkale Boğazı ile aralar hattında deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ A.Ş. yetkilileri, saatteki hızı zaman zaman 80-90 kilometreye ulaşan şiddetli poyraz fırtınası sebebiyle Gökçeada-Kabatepe ve Bozcaada-Geyikli arasındaki vapur seferlerinin 2 gündür yapılamadığını belirterek, "Bunun dışında Gelibolu-Lapseki arasındaki feribot seferi de yapılamıyor. Boğaz hattında sadece Çanakkale-Eceabat hattında sefer yapabiliyoruz" dedi.

Çanakkale-Eceabat arasında sefer yapacak feribotla İstanbul yönüne gidecek yolcular zor anlar yaşarken, araçlar yollardaki buzlanma ve kar yağışı sebebiyle ağır ağır seyrediyor.

Meteoroloji yetkilileri, kar yağışının gün boyu devam edeceğini, il merkezindeki kar kalınlığının 15 santimetreye ulaştığını açıkladı. Akşam saatlerinde kar yağışının etkisini kaybetmesi beklenirken, hava sıcaklığının önemli ölçüde düşeceği bildirildi.

Öte yandan belediye ekipleri tuzlama çalışmalarına hız verdi. Özellikle ana yollarda, Esenler, Troya ve Atatürk Caddeleri'nde tuzlama yapan ekipler, bir yandan da dozerlerle kar kürüyor. Karayolları ekiplerinin de ana yollarda çalışmalarını sürdürdüğünü belirten yetkililer, Çanakkale'den İstanbul, İzmir ve Bursa yönüne yolların kapalı olmadığını, bazı köy yollarının ise kapandığını ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2010 Cumartesi 18:35:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?